Ce să NU îi spui unei mame care lucrează de acasă

Probabil și tu ai prietene care au decis să lucreze de acasă după ce au născut. Iată ce să nu îi spui niciodată unei mame care lucrează de acasă.

Aș vrea să am și eu un job așa ușor!

Cine spune că job-ul meu este ușor? Am aceleași sarcini pe care le aveam și când mergeam la sediu să lucrez. Doar că, pe lângă job, mai trebuie să trezesc copiii, să le pregătesc micul dejun și pachetul pentru școala, să îi pregătesc pentru școală, să le fac patul, să fac ordine prin casă, să gătesc, să iau copiii de la școală… Job-ul meu nu este mai ușor, este mai solicitant pentru că trebuie să îmi termin task-urile cât copii dorm sau sunt singură acasă.

Aș vrea să stau și eu în pijama toată ziua!

Cine zice că stăm în pijama? În aproape toate zilele, trebuie să ducem copiii la școală și să facem cumpărături, deci oricum ieșim din casă. Și, chiar dacă nu ieșim, mai facem curat prin casă, deci oricum ne schimbăm.

Nu te plictisești acasă toată ziua?

Ce motiv aș avea să mă plictisesc din moment ce lucrez?

Dar nu te plictisești dacă nu interacționezi cu alți adulți?

Aveam anumite lucruri de discutat cu colegii atunci când lucrăm de la sediu și asta nu s-a schimbat. Încă vorbim la telefon sau pe Skype, iar deseori trebuie să mergem la ședințe, la birou.

Aș vrea să lenevesc și eu acasă, să pot să-mi fac unghiile când am chef, să mă uit la un serial…

Din nou, doar pentru că lucrăm de acasă nu înseamnă că lenevim. Volumul de muncă este același, iar deadline-urile nu se schimbă.

Pot să trec pe la tine?

Dacă aș lucra de la sediu ai veni la mine în mijlocul zilei să mă ții din treabă? Bineînțeles că nu! Atunci de ce crezi că dacă stau acasă poți face asta? Apropo, știai că multe companii te pun să îți instalezi un soft de monitorizare pe calculator, pentru a știi tot timpul dacă lucrezi sau nu?

Cum poți lucra dacă sunt copiii în preajmă?

Nu a zis nimeni că e ușor, dar prefer să îmi fie distrasă atenție decât să angajez o bonă cât timp sunt la birou.

Nu ar fi mai simplu să nu lucrezi? Oricum probabil nu câștigi prea mult…

Wow, serios? Doar pentru că lucrez de acasă înseamnă că nu câștig prea mult? Unele mame chiar au și proiecte personale pe lângă job sau fac freelancing! Doar pentru că prefer să lucrez de acasă, pentru a fi mai apropo de copiii mei, nu înseamnă că nu sunt capabilă să lucrez.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Kate Spencer)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.