Ce sa nu ii spui unei femei care nu vrea copii

 

Îţi plac atât de mult copiii, îi iubeşti enorm pe ai tăi sau abia aştepti să faci unul? Probabil că nu poţi concepe viaţa fără copii, iar acesta nu este neapărat un lucru rău… pentru tine. Pentru alte femei, însă, poate fi foarte frustrant ca tu să nu înţelegi că ele nu îşi doresc un copil.

Iată cinci lucruri pe care să nu i le spui unei femei care nu vrea copii:

Dar cine va avea grijă de tine la bătrâneţe?

Serios? Ăsta e argumentul cu care vrei să convingi pe cineva să facă copii? Din păcate, nu este unul prea bun. Există numeroase aziluri pentru bătrâni sau persoane calificate care să stea cu persoane în vârstă sau bolnave. Să faci un copil doar pentru a-ţi asigura viitorul este trist şi egoist.

O să regreţi mai târziu

Când îi spui aşa ceva unei persoane, îi comunici indirect că nu consideri că este în stare să ia decizii de una singură în momentul de faţă. Poate dacă ai avea abilitatea de a vedea viitorul, situaţia ar fi alta. Dar nu o ai, aşa că lasă-ţi prietena/ruda/cunoştiinţa să ia deciziile pe care le crede potrivite.

O să te simţi mai împlinită dacă vei avea un copil

De fapt, părinţii nu se simt mai împliniţi sau fericiţi doar pentru că au făcut un copil. Poate că tu te simţi mai bine de când ai un copil, dar asta nu înseamnă că alte persoane nu se simt împlinite făcând alte lucruri.

Ai fi o mamă bună!

Poate că da, poate că nu. Dar doar pentru că ar fi o mamă bună nu înseamnă că trebuie să facă un copil.

Nici eu nu credeam că o să vreau copii, dar m-am răzgândit după ce am născut

Din păcate, asta e puţin trist. Este de preferat să îţi doreşti cu adevărat un copil, nu să îl accepţi şi apoi să prinzi drag de el. În plus, dacă nu funcţionează? Nu poţi convinge pe cineva în felul acesta să facă un copil.

Până o să vrea propriul copil… las-o să exerseze cu copii prietenelor. Tu ai spus vreodată aceste lucruri unei femei care nu vrea copii?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.