Ce să NU faci imediat cum te trezești

Ce faci dimineața îți poate afecta întreaga zi, motiv pentru care e important să știi ce trebuie să eviți imediat cum te trezești.

Nu ai energie pe parcursul zilei? Ai o stare de spirit proastă? Nu ești productivă la birou? Nu te poți concentra? Toate acestea pot fi cauzate de ce faci imediat cum te trezești.Ce să NU faci imediat cum te trezești

Nu apăsa butonul de snooze

Există mai multe niveluri de profunzime a somnului, „ortonate” într-un ciclu. Dacă nu te trezești când acesta a ajuns la final, ci în mijloc, vei fi foarte obosită, chiar dacă ai dormit multe ore. Apăsând butonul de snooze, vei adormi la loc și vei lua ciclul de la capăt, dar te vei trezi în mijlocul acestuia.

Citește și: Cum să fii gata mai repede dimineața

Nu uita să-ți faci patul

Această activitate durează maxim 2 minute, te energizează și te pregătește pentru o zi productivă. În plus, când vei ajunge seara acasă, dormitorul va avea un aspect mai ordonat.

Nu bea cafea

Organismul tău își începe activitatea dimineața, deci nu acesta este momentul să îi oferi un boost. Dacă bei cafea imediat cum te trezești, efectul acesteia va dispărea până la prânz și te vei confrunta cu oboseala de la ora 16. Momentul potrivit pentru a savura o cafea este în jurul orei 11.

Citește și: Cum să ai o dimineață perfectă

Nu te trezi pe întuneric

Omul este un animal, iar organismul nostru este sensibil la lumină și întuneric. Dacă te trezești într-o cameră întunecoasă, corpul tău va fi confuz: va crede că încă trebuie să dormi și te vei simți obosită. Trage draperiile, deschide geamul și, dacă e nevoie, aprinde lumina în cameră.

Nu îți verifica e-mailurile

Scapă de acest obicei! Dacă simți neapărat nevoia să pui mâna pe telefon imediat cum te trezești, instalează-ți o aplicație motivațională și verifică-ți e-mailurile când ajungi la birou.

Tu ai aceste obiceiuri proaste? Știai că îți pot afecta întreaga zi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.