Ce sa nu faci cand esti in Portugalia

By  | 

Această influenţă se reflectă încă în societatea portugheză modernă. 

Portughezii sunt oameni tradiţionalişti şi conservatori. Ei nu acceptă cu uşurinţă inovaţia şi schimbările radicale, atât în comunitate, cât şi în familie. De aceea, e bine să ştii ce să faci şi ce nu trebuie să faci când te afli în Portugalia.

În Portugalia, este politicos să dai mâna cu toţi cei prezenţi, în situaţii formale şi sociale (masă, petrecere, prânz de afaceri etc), dacă este prima oară când îi întâlneşti. Acest lucru este valabil pentru bărbaţi, femei şi copii mai mari. Prietenii sau cunoştinţele se salută tot cu o strângere de mână. Este politicos să dai din nou mâna cu toată lumea la plecare.

Portughezii nu folosesc multe gesturi. Dacă eşti prea demonstrativ cu gesturile sau cu limbajul corpului poţi face o impresie proastă. Ca în alte culturi, arătatul cu degetul este considerat un gest ofensator.

La masă, nu mânca cu degetele dacă nimeni nu mai face asta. Foloseşte cuţitul şi furculiţa, chiar dacă un fel de mâncare ţi se pare că ar putea fi mâncat doar cu furculiţa (ex. cartofii prăjiţi). Nu te linge pe degete, oricât de delicios a fost sosul. Şerveţelul de masă ar trebui să fie pus pe genunchi, nu sub bărbie.

Află mai multe lucruri pe care să nu le faci când eşti în Portugalia pe RomâniaTV.net

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *