Ce să iei în considerare când te muți cu chirie

Vrei să te muți cu chirie? COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont pentru a alege locuința ideală pentru tine.

Să te muți cu chirie nu e atât de dificil, însă trebuie să iei în considerare câțiva factori foarte importanți. Iată câteva recomandări pentru a face cea mai bună alegere:

În primul rând, stabilește un buget realist. Verifică pe cât mai multe site-uri care este chiria în zona în care vrei să te muți și nu uita să adaugi și alte cheltuieli precum întreținerea, abonamentul la internet și altele.

Citește și: Să locuiești singură sau să cauți un coleg de apartament? 

După ce ai făcut acest lucru, verifică cu atenție anunțurile care se încadrează în bugetul tău și gândește-te bine ce e important pentru tine:

Cât de apropiate sunt stația de metrou și cele de autobuz, tramvai, troleibuz? Poate că pe timp de vară nu te va deranja să mergi 20 de minute pe jos până în stație, dar vei avea chef să faci asta și pe ploaie torențială sau ninsoare și ger?

Cât de apropiate sunt supermarket-urile, hypermarket-urile și piețele? Probabil preferi să cumperi mai des de la hypermarket, unde prețurile sunt mai mici.

Cât de sigură este zona respectivă?

Citește și: Închiriezi sau cumperi un apartament? 

Ai unde să îți lași mașina sau bicicleta?

În ce stare este casa? Fii atentă la toate detaliile: interfonul funcționează? Încuietorile ușilor? Ferestrele se deschid și închid cum trebuie? Apa de la toaletă se trage cum trebuie?

Se întâmplă ca apa sau electricitatea să fie întrerupte? Dacă da, cât de des și pentru cât timp?

De asemenea, discuția cu proprietarul este foarte importantă. Acesta nu trebuie să fie grăbit și să îți răspundă sec sau să se enerveze că pui prea multe întrebări, ci să fie de treabă, sincer și să îți dea cât mai multe detalii. Întreabă-l și cine se va ocupa de eventuale reparații. De exemplu, dacă tu strici ceva prin casă e normal ca tu să plătești, însă dacă te inundă vecinul de deasupra? Acest lucru trebuie stipulat în contract.

Și dacă tot a venit vorba de contract, citește-l cu mare atenție înainte de a-l semna!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.