Ce ne invata eroinele din carti celebre

Chiar dacă sunt personaje ficţionale, cu unele eroine din carti celebre parcă te-ai identificat măcar o dată în viaţă, nu-i aşa? Iată ce putem învăţa de la cele mai puternice dintre ele.

Care este cartea ta favorită? Ce eroină dintr-un roman pe care l-ai citit ţi-a rămas cel mai acut în memorie şi de ce te-a impresionat? Iată ce părere avem noi, fetele de la COSMO…

Emma a lui Flaubert

Ok, madame Emma Bovary din romanul Doamna Bovary de Gustave Flaubert îşi înşela soţul în mod repetitiv, însă se lupta să combată propriile porniri de a călca strâmb şi se străduia să pozeze în mama şi în soţia ideală. Însă latura ei profund romantică, felul candid în care vedea lumea şi aplecarea ei către cultură şi frumos te farmecă negreşit ca cititoare. Aproape că solidarizăm cu nesăbuita Emma!

Scarlett a lui Mitchell

Când te gândeşti la nărăvaşa Scarlett O’Hara – personajul legendar din romanul Pe aripile vântului, de Margaret Mitchell, parcă o şi vezi pe actriţa Vivien Leigh, cea care i-a dat viaţă într-unul dintre cele mai bune filme ale secolului trecut. Scarlett este o mostră imbatabilă de ambiţie, curaj şi determinare, calităţi pe care nu strică niciodată să le preluăm sau să le cultivăm. Drept urmare, îi dăm lui Scarlett votul nostru pentru cea mai vrednică „deţinătoare“ de sânge rece şi forţă psihică!

Elizabeth a lui Elizabeth Gilbert

Eat Pray Love este bestseller-ul apărut în 2006 al autoarei Elizabeth Gilbert, o carte de memorii care în 2010 a fost transformată de Columbia Pictures într-un film simpatic cu Julia Roberts şi Javier Bardem în rolurile principale. Ce ne transmite Elizabeth şi experienţa ei sabatică în trei ţări de pe mapampond? Că niciodată nu e prea târziu să faci ce îţi doreşti cu adevărat, că pentru a fi fericită nu trebuie să te supui regulilor tot timpul şi că atunci când ai maturitatea să îi găseşti spiritualităţii un loc în viaţa ta, e posibil să începi să vezi totul cu alţi ochi. Oh, da!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.