Ce iti pui in bagajul pentru city break?

Plănuiești să pleci într-o mini-vacanță în altă țară sau alt oraș în acest weekend? Iată ce ar trebui să pui în bagaj.

Călătoriile ne mențin mai sănătoase, după cum arată mai multe studii, și ne ajută să avem o stare generală mai bună. Din când în când, avem nevoie să ieșim, măcar pentru un weekend, din rutină. Personal, mi-am propus să plec o dată-de două ori pe an din oraș, fie pe undeva prin frumoasa Românie, fie pe meleaguri străine.Călătoriile te ajută să fii mai sănătoasă

Și nu te gândi că mă dau banii afară din casă! Dacă vrei cu adevărat să pleci în vacanțe, vei găsi o modalitate de a te bucura de un city break și cu bani puțini! Dar asta e o poveste pentru un alt articol… Astăzi vom vorbi puțin despre ce ar trebui să pui în bagajul pentru un city break de weekend.

Să spunem că plecarea are loc vineri dimineață și te vei întoarce în oraș duminică după-masă. Vineri vei ajunge la cazare, vei despacheta, te vei odihni puțin, apoi seara vei merge la vreun eveniment sau printr-un club, sâmbătă poate vrei să explorezi puțin orașul, seara cel mai probabil vei petrece din nou, iar duminică te vei odihni puțin, apoi vei pleca spre casă.

Bineînţeles, nu este nevoie să împachetezi totul cu o săptămână înainte, însă este recomandat să îţi faci o listă cu lucrurile necesare în minte sau, şi mai bine, pe hârtie.

Pentru un astfel de weekend vei avea nevoie de:

Îmbrăcăminte

  • lenjerie intimă și ciorapi: câte zile stai + 1
  • pantaloni, fuste: câte zile stai + 1. Chiar dacă este plăcut afară și vrei să porți doar fuste, ia-ți mereu la tine și pantaloni, în caz că vremea se răcorește. Better safe than sorry. Dacă nu obișnuiești să porți fuste, ia-ți neapărat două perechi de pantaloni, niciodată nu știi cum îți pătezi sau agăți pantalonii! Bineînțeles, dacă vei ieși la un restaurant simandicos, la un concert sau în club, pregătește-ți o ținută mai deosebită.
  • bluze, tricouri: câte zile stai + 2.
  • cardigan, jachetă, pulover, ceva ce poți purta seara sau dacă se strică vremea: de preferat 2.
  • pijama/haine de dormit, un tricou de casă.
  • căciulă sau pălărie, dacă este cazul (ia un fes la tine și toamna, poate începe ploaia! Este micuț și îl poți ține în geantă pentru orice eventualitate).

Încălțăminte

  • neapărat două perechi, chiar dacă nu vei ieși prin cluburi sau restaurante. Din nou, e mai bine să ai ceva de rezervă în caz că ți se strică încălțămintea.

Accesorii

Trusă cu medicamente – inclusiv pastilele anticoncepționale, pansament, bandaj, spirt, absorbante, forfecuță de unghii, pilă de unghii, hârtie igienică, șervețele nazale.

Produse de îngrijire

  • produse pentru curățarea tenului, loțiune tonică, cremă hidratantă, gel de duș, săpun, șampon, demachiant, periuță și pastă de dinți, deodorant, perie de păr etc. Gândește-te ce folosești zi de zi, la trezire, pe parcursul zilei și la culcare.

Produse de machiaj

  • încearcă să iei cu tine doar strictul necesar pentru a economisi loc. Gândește-te ce folosești zi de zi.

Acte

  • este de preferat să le pui într-un loc sigur şi să ai la tine şi copii pe care să le păstrezi separat în cazul în care cele originale ţi se fură sau le pierzi.

Ghid de călătorie: ce poți lua în bagaj când călătorești cu avionul?

Portofelul și banii
Încărcătorul de telefon – de preferat să îl ții tot timpul în geantă
Umbrelă, în caz că plouă
O carte pe care o poţi citi pe drum sau la destinaţie
Cărţi de joc sau alte jocuri de societate
Ochelari de soare
Cameră foto

De asemenea, este recomandat să notezi pe o hârtie numere de telefon importante în cazul în care acesta îţi este furat.

Nu uita să verifici și reverifici starea vremii!

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise