Ce greșeli fac tinerii care cumpără primul apartament?

Să cumperi un apartament sau o casă este o decizie importantă, iar după ce ai făcut achiziția trebuie să fii 100% fericită cu alegerea făcută. Din păcate, e ușor pentru tineri (și nu numai) să facă câteva greșeli. Iată care sunt acestea și cum le poți evita.

Presupui că nu îți permiți să cumperi

Da, apartamentele și casele sunt scumpe, dar asta nu înseamnă că nu îți vei permite niciodată să faci o astfel de achiziție. Mai ales dacă în prezent locuiești cu chirie, presupunerea este cu atât mai absurdă – deja cheltui niște bani lunar pentru a avea unde să locuiești, doar că apartamentul nu este al tău!Citește mai multe despre programele Prima Casă, pentru a afla ce presupun acestea, încearcă să îți mărești venitul și să pui niște bani deoparte în fiecare lună. Nu te lăsa descurajată de prețul mare pe care va trebui să îl plătești, ci concentrează-te pe pași mici, dar importanți.

Citește și: 5 decizii financiare importante pe care să le iei până la 30 de ani 

Amâni momentul

Deși e bine să mai pui niște bani deoparte, prețurile apartamentelor și ale caselor cresc de la an la an. Cu alte cuvinte, deși tu vei avea anul viitor mai mulți bani, și proprietățile vor fi mai scumpe, deci nu ai rezolvat nimic. Cât timp nu poți economisi o sumă mare într-un interval scurt de timp, nu ar trebui să amâni prea mult momentul.

Nu te informezi suficient

Nu doar legat de cumpărarea unui apartament, ci și de proprietatea în sine. Caută și alte apartamente în aceeași zonă pentru a afla care zone au cele mai bune prețuri.

Vrei un apartament nou

În ultimii ani au fost construite din ce în ce mai multe blocuri noi, dar apartamentele din acestea pot fi destul de costisitoare. Nu e nicio problemă dacă vrei un astfel de apartament, dar, dacă nu ai un buget prea mare, ia în considerare alternativa renovării unui apartament mai ieftin. Există posibilitatea să găsești un apartament cu aspect bătrânesc, dar mult mai ieftin, iar diferența de bani o poți investi în renovare, astfel încât căminul tău să fie perfect pentru tine.

Nu negociezi

Chiar dacă nu menționează asta în anunț, mulți proprietari sunt dispuși să lase din preț. Iar dacă nu sunt… asta e, nu ai nimic de pierdut dacă întrebi!

Citește și: Cea mai simplă modalitate de a face economii 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.