Ce faci când vremea îți strică starea de spirit?

Vara e pe sfârșite, iar vremea e foarte schimbătoare în această perioadă. Ploaia și vijelia îți pot da planurile peste cap și îți pot strica starea de bine, motiv pentru care COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să ai din nou zâmbetul pe buze.

Nu e nimic mai enervant decât să fii gata să ieși pe ușă… și să înceapă dintr-o dată potopul. Poate că îți poți schimba rapid încălțămintea și poți pune un cargidan pe tine, dar nu vei găsi niciun taxi disponibil, iar prietenii tăi s-au răzgândit și preferă să vă vedeți în altă zi. Situațiile de genul acesta sunt destul de comune la finalul verii și nu e de mirare că ajungi să stai deprimată acasă.

Ce faci când vremea îți strică starea de spirit?

În primul rând, trebuie să accepți că vara se termină. Da, știm că sună stupid, însă gândește-te puțin: ai așteptat cu nerăbdare vara pentru vremea frumoasă, ținutele mai lejere, ieșirile în oraș, concediu, festivaluri, concerte și tot felul de alte evenimente, lenevit la plajă… și, dintr-o dată, toate acestea se termină. Nu doar o zi ploioasă îți strică starea, ci și gândul că va trebui să aștepți un an pentru a repeta aceste experiențe.

Însă doar pentru că începe toamna nu înseamnă că trebuie să stai toată ziua deprimată în casă. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit:

Citește mai mult.

Ce poate fi mai plăcut decât să te așezi confortabil în pat sau pe fotoliu, cu un ceai aromat lângă tine și să citești o carte bună? Lectura nu doar că te relaxează, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate și pentru minte. Dacă lași și geamul deschis pentru a asculta ploaia, tabloul este perfect!

Fă sport.

Cu siguranță nici tu nu faci suficient sport, așa că ridică-ți fundul trist de pe scaun și mișcă-te prin casă! Nu e nevoie să mergi la sală și nici măcar să ieși din casă, e suficient să faci câteva exerciții pe o saltea pentru a-ți menține sănătatea și pentru a te simți mai veselă și plină de viață.

Gătește.

Nu trebuie să vezi gătitul ca pe o corvoadă! Pentru multe persoane, această activitate are un rol terapeutic și, în plus, te vei simți foarte bine atunci când vei crea preparate delicioase în propria bucătărie. Să nu mai spunem de faptul că mâncarea gătită de tine este mai sănătoasă decât cea pe care o comanzi sau o cumperi deja făcută din supermarket.

Fă-ți programare la spa sau la masaj.

Chiar e nevoie de argumente pentru a te convinge să o faci?

Meditează.

Meditația are foarte multe beneficii și nu este activitate greu de realizat. Nu e nevoie să mergi în mijlocul pădurii și nici să o faci timp de o oră. Chiar și 10 minute de meditație pe podea, pe scaun sau în pat sunt mai mult decât recomandate.

Tu ce faci pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.