Ce este legea atracției și cum funcționează?

Legea atracției a devenit populară după 2006, odată cu lansarea filmului The Secret (urmată de cartea cu același nume). Ipoteza acestei legi prevede că sentimentele și gândurile unui individ pot atrage evenimente, sentimente și experiențe, ceea ce a convins milioane de oameni că își pot modela destinul așa cum își doresc.

Legea atracției este un concept care a aparut la finalul seconului al 19-lea în cadrul mișcării religioase The New Thought. Ideea principală este că în fiecare moment al vieții noastre lansăm în Univers semnale care atrag lucrurile la care ne gândim, indiferent dacă acestea sunt bune sau rele. Cu alte cuvinte, dacă te gândești că vei da greș, trimiți acest semnal, deci vei atrage ghinionul. În schimb, dacă ai o gândire pozitivă și îți imaginezi că vei avea succes, acest lucru chiar se va întâmpla.

Astfel, cei care cred în Legea atracției spun că ne putem antrena să lansăm gânduri și sentimente pozitive, care vor atrage lucruri bune în viața noastră, pentru a o putea controla. În plus, trebuie să eviți toate lucrurile negative din viața ta, precum bârfa, invidia, oamenii negativi, știrile și informațiile negative de la televizor sau de pe Internet.

Totuși, există persoane care observă că Universul nu le oferă ceea ce cer, oricât de mult s-ar chinui. Explicația este simplă: Universul ne oferă lucruile pe care ni le dorim, însă nu gata făcute; noi trebuie să profităm de oportunitățile oferite.

Te ajută cu adevărat Legea atracției?

Părerile sunt împărțite, pentru că nu se pot efectua studii științifice care să dea acest răspuns. În general, persoanele spirituale sunt de acord că aceasta funcționează.

Merită încercat?

De ce nu? Deși Legea atracției nu înseamnă doar să ai o gândire pozitivă, schimbarea atitudinii nu îți va face decât bine. Pesimismul nu te va ajuta niciodată! Totuși, nu trebuie să te bazezi doar pe asta, gândindu-te că viața ta se va schimba peste noapte.

Tu ce părere ai despre Legea atracției? Crezi că poți atrage în viața ta ce îți dorești?

 

Citește și: 3 reguli simple pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.