Ce culori ar trebui să alegi pentru dormitor?

Știai că dacă îți schimbi decorul din dormitor poți dormi mai bine și vei face mai mult sex?

Când îți alegi decorul pentru dormitor, modul cum arată nu trebuie să fie singurul criterul pe care îl iei în considerare – cel puțin dacă vrei să dormi mai bine și să faci mai mult sex. Un studiu recent arată că anumite culori pot influența aceste lucruri.

Iată ce culori ar trebui să alegi pentru dormitor:

Feng shui in dormitor

Albastrul este recomandat dacă ai probleme cu somnul, pentru că te relaxează. Persoanele cu un dormitor predominant albastru pal sunt cele care dorm cel mai bine (7 ore și 52 de minute pe noapte, în medie). De asemenea, albastrul scade ritmul cardiac și reduce tensiunea arterială. Mai mult de jumătate din persoanele cu un dormitor albastru spune că se trezește de obicei fericită.

Pe al doilea loc se află galbenul, dar nu e recomandat să alegi pentru pereți un galben intens. În schimb, alege un galben pal. Această nuanță stimulează sistemul nervos și încurajează relaxarea.

Verdele pământiu este de asemenea o nuanță bună pentru dormitor. Potrivit studiului, 22% dintre respondenții care dorm într-n dormitor verde spun că se trezesc cu o atitudine pozitivă.

Dacă obișnuiești să faci sport acasă, îți recomandăm nuanțele de gri și argintiu. Acestea te pot motiva să faci mai multă mișcare!

3 idei DIY pentru un dormitor romantic

Portocaliul vine la pachet cu o atmosferă caldă, relaxantă și poate ajuta digestia. Această culoare relaxează mușchii, ceea ce e foarte important dacă vrei să dormi bine.

Violetul nu e alegerea cea mai potrivită pentru dormitor, pentru că îți va stimula foarte mult creierul. În acest fel, vei adormi mai greu și este posibil să ai coșmaruri.

Nici maro închis nu este o idee bună, pentru că te poate face să nu ai stare și să te simți izolat.

3 idei DIY pentru decorarea unui dormitor rustic

Un maro deschis sau caramel, în schimb, este foarte potrivit pentru dormitor. Cuplurile care dorm într-un astfel de dormitor fac sex de 3 ori pe săptămână, în medie, adică mai des decât cuplurile care dorm în dormitoare de alte culori.

Roșu, în schimb, nu are ce căuta în dormitor! Se pare că cei care au un dormitor roșu fac sex doar o dată pe săptămână.

Dormitorul tău ce culoare are?

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.