Ce citim pe plaja?

By  | 

 

Fie că ai scăpat de examenul de BAC sau de sesiunea de la facultate, a venit timpul să te relaxezi câteva zile la mare!

Orice fată COSMO trebuie să aibă în geanta de plajă şi o carte, aşa că ne-am gândit să îţi facem câteva recomandări de cărţi uşoare, distractive, dar interesante, perfecte pentru o zi de relaxare.

Necazuri cu şcoala, Daniel Pennac

Romanul oferă cititorului o perspectivă inedită asupra sistemului şcolar – cea a elevului slab. Îmbinând elementele autobiografice cu o reflecţie serioasă asupra pedagogiei actuale, disfunctionalităţilor sistemului educaţional, rolului familiei, teribilismului adolescentin, influenţei televiziunii şi publicitaţii, Pennac reuseşte să demonstreze că, în ciuda părerilor preconcepute, elevii de astăzi sunt la fel de dornici de a cunoaşte şi de a învăţa ca şi cei de altădată.

Hârtiile Masculului, Silviu Gherman

Aceasta este a doua carte a lui Gherman, descrisă ca e o carte ciudată şi crudă. Nu-i nici fantasy, nici SF, deşi ar putea fi ambele. Se întâmplă într‑un viitor nu foarte îndepărtat, dominat de femei gigant, de o frumuseţe trupească orbitoare, dar posedate de capricii greu de satisfăcut. Pe măsură ce înaintezi în lectură, descoperi o lume rece şi deprimantă, în care reproducerea sexuată a dispărut, în care masculii şi celelalte creaturi imperfecte sunt sclavii unei programări care le face imposibilă revolta.

Bucuria matinală, P.G. Wodehouse

Bucuria matinală face parte din seria romanelor cu valetul Jeeves şi îl aruncă pe stăpânul acestuia, Bertie Wooster, într-o serie de încurcături tragi-comice tipice pentru faimosul cuplu. Împotriva voinţei lui, tânărul stăpân este silit să meargă în Steeple Bumpleigh, pe domeniul înfricoşătorului său unchi prin alianţă, lordul Worplesdon, şi al nu mai puţin înspăimântătoarei mătuşi Agatha.

Spaime şi scârbe în Las Vegas, Hunter S. Thompson

Având o puternică tentă autobiografică, romanul îi are ca principali protagonişti pe jurnalistul Raoul Duke, alter ego‑ul scriitorului, care pleacă spre Las Vegas împreună cu avocatul său, doctorul Gonzo, ca sa descopere partea întunecată a Visului American. Sub pretextul unei relatări „la cald” a unei curse de motociclete, cei doi se lansează într‑o aventură halucinogenă: înarmaţi cu un întreg arsenal de amfetamine, haşiş, marijuana şi LSD, viziunea lor asupra celebrilor ani ’60 din America nu poate fi decât grotescă şi absurd de hilară, o perspectivă de coşmar împinsă până la ultimele ei consecinţe.

Fahrenheit 451, Ray Bradbury

Romanul science fiction prezintă o societate futuristă în care cărţile sunt interzise, iar pompierii au rolul de a găsi şi arde cărţile. Titlul provine de la temperatura la care se aprinde hârtia obişnuită, şi anume 451 °F ≈ 233 °C.

Timpul dezarticulat, Philip K. Dick

Este anul 1998, dar Ragle Gumm se crede în 1959. Are impresia că a luptat în al Doilea Război Mondial şi că trăieşte liniştit într-o comunitate mică. Însă, după ce trece prin halucinaţii tulburătoare, începe să bănuiască altceva. Suspiciunile declanşează o aventură la sfârşitul căreia va descoperi că el însuşi este centrul unei lumi dezarticulate.

Lectură plăcută!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *