Ce citim iarna aceasta? Noutăți editoriale România

Odată cu începutul iernii, avem tendința de a petrece mai mult timp în casă, deseori cu o cană ce ciocolată caldă sau vin fiert. Fă-te comodă și pregătește-te pentru lectură, pentru că astăzi îți prezentăm noutățile editoriale ale iernii!

Umbra magiei, Kat Howard (editura Nemira, 27,99 lei)

New York-ul din zilele noastre are o latură necunoscută oamenilor obișnuiți: Lumea Nevazută, o societate de magicieni grupați în Case ai căror reprezentanți se luptă pentru supremație într-o competiție neobișnuită. Când apare de nicăieri Sydney, cu puteri nemaivăzute, iar magia tuturor celorlalți își pierde forța, intrigile dintre Case se complică și toată Lumea Nevăzuta e cuprinsă de neliniște. Dar Sydney urăște tot ce este legat de magie pentru că adesea cere un preț prea dureros.George și corabia timpului, Lucy Hawling (editura Humanitas, 49 lei)

După o mulțime de aventuri incredibile, George, aflat la bordul navei spațiale Artemis, reușește în sfârșit să se întoarcă pe Pământ. Însă de îndată ce aterizează observă că, în lipsa lui, lucrurile se schimbaseră dramatic. Suntem în anul 2081, iar în locul orașului în care crescuse alături de Annie acum se găsește un ținut arid, unde copiii se plimbă însoțiți de roboți inteligenți. Ba mai mult, nimeni nu vrea să vorbească despre planeta Pământ, așa cum o știa el. Va reuși oare George să afle cine se găsește în spatele acestei noi lumi înainte să fie prea târziu?

Ultimele povestiri, Olga Tokarczuk (editura Polirom, 34,95 lei)

Trei femei singure, care par mereu că fug de ceilalți, își caută împlinirea emoțională. Experiențele prin care trec sunt obișnuite, anodine, și atunci încercările de a se regăsi încep din nou, în aceeași singurătate: vrând cu orice chip recunoașterea individualității lor, încearcă o soluție paradoxală: își abandonează soț, părinți, rude și se lasă împinse către o viață nomadă.

Pasagera, Alexandra Bracken (editura Trei, 44,1 lei)

În timp ce se pregătește să concerteze la Muzeul Metropolitan din New York, Etta Spencer, o violonistă tânără și foarte talentată, este răpită și se trezește nu doar într-un loc nefamiliar, ci și într-un alt timp — mai exact, în secolul al XVIII-lea. Fără voia ei, Etta este implicată într-o luptă pe viață și pe moarte pentru găsirea unui instrument magic — un astrolab care permite crearea de pasaje temporale prin care se poate călători dintr-o epocă în alta.

Mica Enciclopedie Ikigai, Ken Mogi (editura Litera, 39,9 lei)

Este un motiv pentru păstrarea entuziasmului de a trăi, fie că ești om de serviciu în faimosul tren de viteză Shinkansen, proaspătă mamă sau chef la un restaurant specializat în sushi, cu stele Michelin. Dar cum îți găsești propriul ikigai? Cum contribuie ikigai la fericire? Neurologul și scriitorul japonez Ken Mogi, autor a nenumărate bestselleruri, ne oferă o analiză fascinantă a acestui mod de viață, încorporând cercetarea științifică și experiența directă, și o narațiune plină de culoare despre cultura și istoria japoneză.

Sultana Kosem, Ozlem Kumrular (editura RAO, 42,99 lei)

Cartea o prezintă pe Sultana Kösem, o femeie puternică, tenace, care a știut cum să folosească sistemul de putere pe care l-a creat prin înțelepciune, dar și viclenie, intrigi, jocuri sângeroase. A trăit jumătate de secol în palatul sultanilor otomani și și-a croit drumul în politică începând ca favorită a sultanului, apoi a fost sultană mamă (regentă) pentru doi fii sultani, din cei 11 copii pe care i-a avut. A fost supranumită Stăpâna Instituțiilor, Mama Luminaților, Preamărita Sultană Mamă, Sultana Martiră…

Lectură plăcută!

 

Citește și: Lectura te poate ajuta să trăiești mai mult, arată un studiu 

Citește și: Recomandări de lectură de la vedete 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.