Ce cărţi ne aduce Moş Crăciun

(

Profită de această lună specială din an pentru a redescoperi magia poveştilor de Crăciun, în intimitatea casei tale, dar şi în acord cu cele mai timide emoţii ale fiinţei tale… de copil sau de om mare.O zi de Decembrie, de JosieSilver

Marian Keyes a scris despre cartea O zi de Decembrie „Cea mai înduioşătoare poveste de dragoste. E minunată!“ şi îi dăm dreptate. Pe scurt, Laurie e convinsă că dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, în timpul unei ninsori puternice, zărește din autobuz un bărbat și, cumva, știe imediat, fără prea multe gânduri, că l-a găsit pe “el”. Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutându-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă i-l prezintă ca pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația de autobuz. Ce faci într-o astfel de situaţie, în mijlocul unui Crăciun de poveste? (Ed. Nemira, 39,99 lei)

Eu şi Moş Crăciun, de Matt Haig

Niciodată nu ar trebui să uităm de emoţia pe care o aveam atunci când citeam sau ni se citeau poveşti pentru copii, cu zăpadă, elfi şi bineînţeles Moş Crăciun. De aceea, îţi recomandăm, în căldura căminului, în serile nostalgice ale lui decembrie, să fii iar copil şi să pătrunzi în Universul magic al lui Matt Haig. Pentru că nu e ușor să fii copil și să crești în Elfhelm, chiar dacă părinții tăi adoptivi sunt Moș Crăciun și Mama Crăciun. De exemplu, școala elfilor poate fi de-a dreptul plictisitoare când trebuie să cânți colinde de Crăciun în fiecare zi – chiar și în iulie – și când pici la toate examenele de făcut jucării. Să nu mai zicem că e mereu foarte, foarte frig. şi totuşi, descoperă ce revelaţie are Amelie în faţa pericolului, când Elfhem-ul este atacat. (Ed. Nemira, 39,99 lei)

Când Moș Crăciun a căzut din cer, de Cornelia Funke

Cunoscută pentru cărţile de ficţiune atâtpentru copii cât şi pentru adulţi, autoarea de origine germană Cornelia Funke aadus pentru încă o dată un subiect al copilăriei foarte aproape de inimilemature ale adulţilor, cartea Moş Crăciun a căzut din cer devenind şi piesă deteatru şi film. Gerold Geronimus Goblynch, conducătorul Consiliului de Crăciunîși dorește să transforme sărbatoarea magică într-o mașinărie de făcut bani. ToțiMoși Crăciunii care i se opun sunt transformați în ciocolată. Ultimul Moș Crăciunrămas decide să înfrunte această situaţie și, împreună cu Steaua Căzătoare,renul său și câțiva îngeri, încearcă să îndeplinească dorințele copiilor și săsalveze Crăciunul. Magia împletită cu suspansul te va face să simţi că eştiparte din misiunea ultimului Moş Crăciun care mai crede încă în Crăciunul dedemult. (Ed. Rao, 21,99 lei)

Citeşte continuarea materialului în ediţia de decembrie a revistei Cosmopolitan România.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.