Ce carti mai citim in weekend?

By  | 

Marcel Mathiot, Jurnalul unui bătrân amant

La 16 ani, Marcel Mathiot a început un jurnal pe care l-a continuat până la 93 de ani, când a murit. Jurnalul unui bătrân amant conţine fragmente din jurnalul său, din ultimii săi ani din viaţă, dar şi câteva din trecut.

Marcel – veşnicul îndrăgostit, bătrânul amant – place femeilor şi place, de fapt, tuturor.

Mihail Drumeş, Scrisoare de dragoste

O poveste de dragoste în care goana după bani şi carierismul fac ravagii, cu spectaculoase răsturnări de situaţie, suspans, melodramă, vervă, ironie şi dialoguri vii – reţeta celui mai bine vândut prozator român nu dă greş.

Rodica Ojog-Braşoveanu, Barbatii sunt niste porci. 

O colecţie de 14 povestiri inspirate din realitate ce ne prezintă într-un registru comic diferite cupluri din epoci diferite. 

S.J. Watson, Înainte să adorm

Christine are 47 de ani şi o formă rară de amnezie care o face să uite totul după 24 de ore. Crede că are cu 20 de ani mai puţin şi că este necăsătorită, însă în fiecare zi se trezeşte în casa în care locuieşte cu şotul ei, care este nevoit să îi explice situaţia în care se află.

Încercând să o ajute, doctorul ei îi recomandă să înceapă un jurnal pentru a ţine minte totul, însă într-o zi găseşte scris pe prima pagina "Să nu ai niciodată încredere în Ben".

Henry Miller, Zile liniştite la Clichy

Publicat în 1956, cartea prezintă o poveste nostalgică despre un timp în care lumea era mai simplă şi se învârtea cu lentoare, iar Henry Miller era abia un tânăr scriitor obscur, fără un ban, cutreierind străzile Parisului. 

Jean-François Briant, Mireille Crétinon, Catherine Stoessel, În trei. Un laborator sentimental

Anne, Pauline şi Ernest s-au cunoscut când erau studenţi la Facultatea de Arte Plastice şi aveau 20 de ani. De atunci, au decis, atât din motive ideologice, cât şi din motive erotice, să constituie un trio. De mai bine de 20 de ani trăiesc o pasiune răscolitoare şi au împreună doi băieţi.

Alison Leslie Gold, Mireasa Diavolului – Jurnalul Evei Braun

Mireasa diavolului- Jurnalul Evei Braun prezintă destinul celei mai importante femei din viaţa lui Adolf Hitler. Sunt relevate aspecte deosebit de interesante din viaţa Evei până în anul 1945 când, împreună cu temutul ei protector, s-a sinucis în buncărul din Berlin, punând astfel capătat unei vieţi zbuciumate şi nefericite.

Rafael Sabatini, Odiseea căpitanului Blood

Unul dintre cele mai bune romane ale lui Sabatini, bazat pe fapte istorice. O poveste clasică cu piraţi la care autorul a adăugat doza optimă de aventură, dar şi de romantism.

Dr Rosemary Leonard, Cele şapte vârste ale femeii

Scrisă de o femeie pentru femei, mai degrabă decât de un medic pentru nişte potenţiali pacienţi, Vârstele femeii este un ghid practic care îţi oferă soluţii la întrebările chinuitoare de zi cu zi, dar şi sfaturi medicale competente despre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care te-ai putea confrunta. 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *