Cat sunt platite vedetele la show-urile de moda

Nu se vorbeşte foarte mult despre această practică din lumea modei, însă se ştie că multe vedete care participă la un show de 15 minute primesc până la sute de mii de dolari pentru a sta în primul rând.

New York Fashion Week a început pe 4 septembrie şi, cu această ocazie, ne întrebam cu cât sunt plătite vedetele ce vor sta în primul rând la show-uri. Anul trecut, o publicaţie americană ne-a informat că Rihanna a primit în jur de 100,000 de dolari pentru a fi prezentă la show-ul lui Karl Lagerfeld din Paris. Apoi, ar mai fi Jessica Chastain, despre care se zvoneşte că a primit 800.000 pentru un show Armani.
 
Fashionista.com a publicat în 2010 o listă creată de experţi care spunea că Beyonce ar putea primi în jur de 100,000 dolari pentru un loc în primul rând, în timp ce vedete ca Leighton Meester ar trebui să se mulţumească cu „doar” 40,000 de dolari.

În 2007, Lily Allen a mărturisit că, pentru participarea la un show Saint Laurent, i-a fost permis să ia absolut orice ar vrea din magazinul brandului. Sună mai mult decât minunat, nu?Bineînţeles, valoarea unei vedete nu este constantă. Să o luăm pe Lindsay Lohan ca exemplu – dacă în trecut poate ar fi primit zeci de mii de dolari pentru a fi prezentă la un show, acum cel mai probabil nu ar invita-o nimeni.

Vedeta potrivită la un show este foarte importantă pentru un brand”, spune Lori Levine, fondator şi CEO la Flying Television. „Săptămâna modei a devenit atât de scumpă… să produci aceste spectacole poate costa oricât între 100,000 şi 500,000 de dolari. Dacă vei cheltuit atât de mulţi bani, de multe ori vrei să incluzi în acest buget şi participarea anumitor vedete.”

Unele vedete au contracte cu diferite branduri, astfel încât sunt cel mai probabil sunt obligate să participe la aceste show-uri (de exemplu Jennifer Lawrence pentru Christian Dior). „Dacă vei fi în campania noastră, vei sta în primul rând la show-urile noastre, vei purta hainele noastre pe covorul roşu şi vei participa la petrecerile noastre”, adaugă Levine.

Însă celebrităţile care fac cei mai mulţi bani nu sunt cele mai importante, ci cele care sunt invitate la mai multe show-uri, pe sume mai mici. În felul acesta, se strâng mai mulţi bani. Alte vedete, în schimb, participa pe gratis, fie pentru a fi chemate din nou, fie pentru a se face remarcate în acest fel în lumea modei. Totuşi, şi ele primesc câte ceva precum transport asigurat, machiaj etc.

Şi, bineînţeles, mai sunt şi vedetele care pur şi simplu invitate. Când ai ocazia să stai în primul rând la un eveniment Karl Lagerfeld, mai este nevoie să fii convinsă cu un cec?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.