Cât de des trebuie să spălăm hainele, așternuturile, prosoapele și alte obiecte din casă?

Cu toții știm că rufele trebuie spălate, dar o facem suficient de des? Pentru a proteja sănătatea ta și a familiei, ți-am pregătit un scurt ghid care te învață la ce interval de timp ar trebui să speli hainele, așternuturile, prosoapele și alte obiecte din casă.

Așternuturile ar trebui spălate la 1-2 săptămâni. Acestea sunt pline de bacterii, transpirație și sebum, motiv pentru care trebuie să te asiguri că le speli suficient de des. Dacă este iarnă și dormi singură este ok să le speli la două săptămâni, dar dacă dormi cu partenerul sau este vară și transpiri e recomandat să le schimbi o dată pe săptămână.Pernele ar trebui spălate o dată la 6 luni. Chiar dacă schimbi fețele de pernă atunci când pui un așternut curat pe pat, și pernele trebuie spălate. Dacă transpiri mult, e recomandat să le speli chiar mai des decât la jumătate de an.

Covorașul de baie ar trebui spălat o dată pe săptămână. Acesta nu doar că este așezat într-o cameră cu umezeală mai ridicată, dar se udă de fiecare dată când ieși din duș. Dacă obișnuiești să îl uzi des, încearcă să îl mai pui la uscat între spălări.

Prosoapele ar trebui spălate după 3 utilizări, dacă se usucă repede după ce le folosești.

Sutienele ar trebui spălate după 3-4 purtări, dar e bine să le speli mai des dacă este vară și transpiri. Când vine vorba de sutienele speciale pentru sport, acestea trebuie spălate după fiecare utilizare.

Pijamaua trebuie spălată după 3 purtări, mai ales dacă transpiri noaptea.

Husa de canapea sau pătura pe care o pui pe tine atunci când vizionezi un serial al trebui spălate o dată la 3 luni. Dacă ai animale de companie, spală-le mai des.

Cârpele de bucătărie ar trebui spălate la 2-3 zile, dar ai putea să le schimbi și mai des dacă le folosești de mai multe ori pe zi.

Cârpele și lavetele pe care le folosești la curățenie ar trebui spălate după fiecare utilizare.

Buretele de duș trebuie spălat o dată pe săptămână.

 

Citește și: Ghidul curățeniei pentru femeia modernă 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.