Casă mai pozitivă cu ajutorul Feng Shui

Află câteva modalități prin care îți poți face căminul un spațiu mai pozitiv cu ajutorul Feng Shui, filosofia care promite să ajute la realizarea armoniei.

„Feng Shui studiază fluxul și mișcarea energiei într-un spațiu și îl îndrumă pentru a oferi cel mai mare beneficiu ocupanților”, spune experta Priya Sher. „Scopul său este de a obține un echilibru în spațiul unde locuim și lucrăm, de a maximiza potențialul de succes în toate domeniile vieții.”

Păstrează ușa de la intrare îngrijită

Ușa de la intrare este locul unde începe călătoria spre calm. În plus, reprezintă bogăția. Pentru a atrage energia pozitivă în casa ta, ai grijă ca ușa de la intrare să fie în stare bună, mereu curată, iar vopseaua să nu fie deteriorată. Cumpără un covoraș nou, cu un model simpatic, și niște plante lângă ea.

Transformă holul într-un spațiu liniștit

Holul este primul lucru pe care îl vezi atunci când intri în casă, deci ar trebui să fie întotdeauna curat și ordonat. În această zonă poți pune și o oglindă sau flori proaspete.

Citește și: 5 greșeli Feng Shui pe care le faci fără să îți dai seama 

Bucătăria ideală

„Bucătăria este un spațiu vital, deoarece energiaei reprezintă hrană și armonie de relație”, spune Sher. Încearcă să folosești nuanțe calme și evită prea mult roșu sau negru.

spațiu de lucru cu multe plante

Sufragerie relaxantă

Pentra avea o sufragerie cât mai relaxantă, evită supraaglomerația mobilei și dezordinea. Canapeaua ar trebui să stea lângă un perete, pentru a oferi sprijin celor care se așează pe ea, iar o lampă în colțul diagonal opus ușii „activează energia banilor”.

Dormitorul, cel mai romantic loc din casă

Modelele prea complexe și culorile vibrante nu ar trebui să fie folosite în dormitor. Alege în schimb nuanțe plăcute, precum pastelurile. Patul nu ar trebui să fie în linie cu ușa (poziția mortului), iar oglinzile ar trebui scoase din cameră (strică relațiade cuplu).

Baia, spațiul pe unde dispare bogăția

În Feng Shui se crede că energia care atrage bogăție dispare prin toaletă, motiv pentru care ar trebui să lăsăm întotdeauna capacul jos. Bineînțeles, și această cameră ar trebui să fie curată, iar o idee bună este să pui aici niște plante rezistente.

Citește și: Dicționar Feng Shui – Animale și plante 

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Naomi Bartram)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.