Ce citesti in vacanta

By  | 

 

August este luna concediilor şi a relaşului total! Şi cum te poţi relaxa mai bine pe malul mării decât cu o carte în mână? Iată recomandările COSMO!

Ce-am făcut când am tăcut – Andreea Esca

Cea de-a doua carte a Andreei Esca s-a numărat printre bestsellerele Bookfest 2014! Noua carte ajurnalistei este onestă, directă, amuzantă, dar pe alocuri te va face să lăcrimezi de emoţie! 

Beau, deci exist – Roger Scruton

Împărtăşindu-ţi propria sa experienţă, Scruton vorbeşte despre viciile şi virtuţile alcoolului, arătând că, băut cum trebuie, vinul lărgeşte orizontul existenţial şi social al individului. O carte care te va face să iei în serios maxima „In vino veritas“.

Cei doi domni din Bruxelles – Eric-Emmanuel Schmitt

În cele cinci nuvele din volumul de faţă, autorul belgian încearcă să aducă la lumină iubirile invizibile, cele despre care nu se vorbeşte niciodată, pe care nimeni nu le va ghici. Deşi mereu trecute sub tăcere, aceste sentimente alcătuiesc adevărul unui destin.

Confidentul – Hélène Grémillon

Un adevărat fenomen editorial, romanul de debut al scriitoarei franceze a devenit bestseller imediat după apariţie, în 2010, fiind tradus până în prezent în 27 de ţări! Acţiunea romanului se petrece în Paris, în 1975, într-o atmosferă plină de suspans!

Constance. Tragica şi scandaloasa viaţă a doamnei Oscar Wilde – Franny Moyle

Bazându-se pe o corespondenţă inedită, Moyle reconstituie tragica poveste a soţiei lui Oscar Wilde, dezvăluind lucruri neştiute despre această femeie din prim-planul societăţii londoneze fin-de-siècle şi din centrul curentului estetist, care devine victima uneia dintre cele mai mari trădări ale tuturor timpurilor. 

Muşte pe parbrizul vieţii: Nou catalog de perle – Radu Paraschivescu

Dincolo de râsul pe care-l provoacă una sau alta dintre perlele scoase în virtutea inepţiei, cartea aceasta e de fapt dovada unui masacru despre care nu se scrie în ziare şi nu se vorbeşte la televizor.

Pan. Victoria – Knut Hamsun

Două scurte romane, devenite clasice, dense, de o mare intensitate psihologică şi poetică, despre singurătate şi iubire, printre cele mai frumoase scrieri din literatura europeană. Despre Victoria, Knut Hamsun a afirmat că este un pandant al lui Pan. Knut Hamsun a primit Premiul Nobel pentru literatură în 1920.

Păzitoarea tainei – Kate Morton

Pendulând între anii ’40, ’60 şi prezent, romanul prezintă povestea a trei personaje din lumi complet diferite – Dorothy, Vivien şi Jimmy – care se întâlnesc în Londra din anii războiului, iar vieţile lor ajung să fie, cumva, legate între ele. 

Lectură plăcută!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *