Carti usoare de citit in vacanta

By  | 

N-ai idee ce cărți să citești în vacanță? COSMO îți vine în ajutor cu 5 recomandări de cărți pe care le vei adora!

Poate că nu este tocmai greu să alegi câteva cărți grozave pe care să le citești, însă, dacă îți cauți una pentru vacanță, probabil vrei o „carte ușoară”. Cu alte cuvinte, o carte cu care să îți pierzi timpul, dacă nu ai altceva de făcut, cu care doar să te relaxezi, care să nu te prindă chiar atât de mult, care să nu îți dea mult de gândit. O carte pe care o poți citi în tren, pentru ca timpul să treacă mai repede, în aeroport, în timp ce aștepți să pleci în vacanță sau, de ce nu, la umbla unui palmier pe o plajă exotică.

5 site-uri unde poți găsi ebook-uri gratuite

Pentru a te ajuta, am căutat noi în locul tău 5 cărți ușoare pe care e poți citi în vacanță.

Sex, droguri și ciocolată. Știința plăcerii, Paul Martin (editura Nemira, 22,41 lei)

„Ce este plăcerea? Când este bună și când devine dăunătoare? Cum se poate obține și până unde suntem dispuși să mergem? Iată o carte care dezvăluie cât de departe ajung oamenii în căutarea plăcerii și care sunt motivele lor. Îmbinând cunoștințele și intuițiile oferite de știință, istorie și literatură, eseul lui Paul Martin reușește nu doar să informeze, ci și… să ofere plăcere.”

Vai, ce-am uitat!, Caprice Crane (editura Humanitas, 31 lei)

„După ce un stupid accident de circulaţie o ţintuieşte la pat, lui Jordan îi vine o idee de milioane: care-i cea mai bună metodă de a-ţi lăsa în urmă viaţa plicticoasă şi de a te reinventa? Păi, să te prefaci că nu-ţi mai aminteşti nimic! Aşadar, la adăpostul unei pretinse amnezii, care-i aruncă-n aer toate inhibiţiile, Jordan îşi reglează conturile cu familia de coşmar, îi serveşte şefei nesuferite o lecţie de neuitat, îi dă papucii iubitului mincinos şi trădător şi – ce să vezi? – se îndrăgosteşte nebuneşte de visătorul Travis, bărbatul care a accidentat-o. Numai că inexplicabilul se produce şi, într-o bună dimineaţă, amnezia o loveşte de-adevăratelea.”

5 cărți grozave ecranizate în 2015

Roman pentru doamne, Michal Viewegh (editura All, 14,95 lei)

„Sub nota umorului parodic, Michal Viewegh oferă cititorilor un roman care, departe de a fi doar pentru doamne, dă întreaga măsură a talentului de scriitor: sub <<ușurătatea>> unei povestiri pline de umor cititorul găsește toate elementele care fac un roman să fie greu de uitat.”

Tuturor băieţilor pe care i-am iubit, Jenny Han (editura Trei, 29,25 lei)

„Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei… în acelaşi timp?”

Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident, Joao Paulo Cuenca (editura Polirom, 13,77 lei)

„Shunsuke Okuda, un cuceritor incurabil, își creează o altă identitate pentru fiecare nouă iubită pe care o cunoaște prin barurile Cartierului Roșu din Tokyo. Asta până în noaptea când o înâilnește pe Iulana, chelnerița sosită dintr-uș oras românesc aflat pe malul Mării Negre, imposibil de blondă și de înaltă și de străină de orașul lui.”

Lectură plăcută!

Comments

comments