Cărți interesante pe care să le dăruiești de Crăciun

Fie că e vorba de un personaj cu calități deosebite, de curiozități din diferite domenii, de povestea unui om de succes sau de sfaturi utile într-o anumită privință, fiecare carte pe care o lecturăm e o colecție de semnificații din care extragem idei ce ne rămân întipărite în minte pentru o perioadă foarte lungă de timp. Așadar, dacă vrei să oferi ceva cu adevărat special cu ocazia acestui sfârșit de an, alege să dăruiești cărți.

Cărțile nu sunt doar un punct de bifat pe lista anuală de cadouri de Crăciun. Destinatarul unei cărți nu primește un simplu obiect, ci are parte de o nouă experiență care poate inclusiv să-i deschidă noi perspective pentru anul ce urmează. Atunci când citim un volum nou ori primim informații interesante, ori devenim martorii taciți ai unei povești intrigante sau ne identificăm cu unul dintre caracterele acesteia, ori suntem atrași de viziunea unui autor asupra unui subiect anume și decidem chiar să o adoptăm parțial.

În plus, cărțile sunt practice – le putem oferi prietenilor, familiei, colegilor de la birou – și intră și la reduceri de sărbători. La librăria online Libris găsiți lunar zeci de titluri la prețuri speciale, iar mai jos am enumerat câteva dintre cărțile reduse ale lunii decembrie.

Cu toții ne-am gândit la un moment dat cum va arăta viitorul îndepărtat și ne-am construit propriile scenarii legate de acesta. În bestsellerul New York Times Frumoasele adormite, Stephen King și fiul său Owen King au creat propria lor versiune de viitor, sub forma unei povești science fiction spectaculoase ce pornește de la o întrebare: „Ce s-ar intâmpla dacă ar dispărea femeile?”. Operele sale fantasy și horror îl plasează pe Stephen King în topul celor mai cunoscuți autori de opere S.F. din lume, deci dacă aveți un prieten mai visător îi puteți face cadou un titlu din colecția lui King.


O altă alegere potrivită pentru un împătimit al poveștilor fantastice e și Umbra Magiei a lui Kat Howard, un roman ce are în centrul său o societate „nevăzută” de magicieni din New York-ul contemporan, ale cărei grupări concurează pentru supremație.

Cuvintele pe care le folosim au o foarte mare încărcătură, atât din punct de vedere al semnificațiilor, cât și al tipurilor de energie pe care le transmit. Pentru cineva care e pasionat de psihologie și încearcă în mod constant să-i înțeleagă mai bine pe cei din jurul său, Cuvintele îți modelează creierului a neurologului Andrew Newberg e o sugestie extrem de interesantă. Autorul este unul dintre cei mai importanți specialiști din lume care au tratat subiectul relației dintre comunicare, spiritualitate și modurile de funcționare a creierului uman.

O altă propunere din zona psihologiei ar putea fi Plânsul lui Nietzsche, o poveste captivantă ce-i are ca protagoniști pe celebrii Friedrich Nietzsche, Sigmund Freud și Joseph Breuer, mentorul lui Freud. Autorul romanului, Irvin D. Yalom, a fost un medic specializat în psihiatrie, iar cartea amintită reprezintă opera sa de debut.
Jucăriile și dulciurile se numără printre cele mai râvnite cadouri de sărbători în rândurile copiilor. Le putem într-adevăr lăsa sub brad jucării educative, însă nimic nu se compară cu basmele și poveștile nemuritoare ale copilăriei. Basme de Frații Grimm cuprinde o selecție diversificată de povești și legende cu care am crescut, iar Crăciunul e o ocazie perfectă să le dăm și celor mai mici dintre noi șansa să se aventureze pe tărâmul magic al feților frumoși și al prințeselor. Poveștile cu tâlc îi vor fascina și îi vor distra de minune pe copii, iar la Libris puteți alege dintr-o selecție foarte mare de cărticele cu povești.

Datorită faptului că majoritatea sunt firi romantice, femeile apreciază filmele artistice de dragoste și savurează romanele cu povești emoționante de iubire. Pe site-ul Libris găsiți sute de propuneri atractive de cărți de dragoste, printre care se numără Până ne vom revedea… a lui Renee Collins. Cartea prezintă povestea atemporală a Cassandrei, o tânără care se simte prizonieră în propria viață și vrea să evadeze, dorință pe care o pune în practică o dată cu apariția unui străin misterios.
Unei prietene bune îi puteți dărui titluri precum Cu el pentru totdeauna de Katie McGarry, în care accentul cade pe o poveste clasică de dragoste cu năbădăi ai cărei protagoniști sunt o fată de nota 10 cu o viață perfectă și un „șmecheraș” de cartier care se întâlnesc în contextul unei curse de mașini.


Dacă aveți prieteni cărora le place să-și testeze limitele din când în când și sunt în permanență în căutarea de noi experiențe și provocări, Teste supreme de aptitudini poate fi cadoul ideal pentru ei. Cele peste 1000 de teste practice pentru evaluare individuală sunt concepute după modelul procedurilor de recrutare și testează competențele și potențialul de reușită. Testele au fost concepute de psihologul Jim Barrett, care este autorul mai multor cărți de testare a aptitudinilor, motivaționale și de personalitate.
Și Detectarea minciunii ar fi o alegere interesantă pentru cineva căruia nu-i plac minciunile și ar vrea să-i recunoască mai ușor pe cei care încearcă să le pună în practică. Autorul, Marwan Mery, este un expert în detectarea minciunii și negociator de profesie.

Citeşte şi: Ce cărţi ne aduce Moş Crăciun

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.