Carti de citit intr-o seara ploioasa

Nu îți place vremea ploioasă și ai prefera să stai în pat să citești? Nicio problemă, ți-am pregătit 5 recomandări de cărți prefecte pentru această perioadă!

Canicula a trecut în sfârșit, dar a venit sezonul ploilor. Deși eu mă bucur de această schimbare, știu că multe dintre voi nu o faceți și parcă și cheful de ieșit în oraș v-a dispărut.Cărți ușoare de citit în vacanță

Din fericire, cu toții știm că o carte este soluția perfectă pentru o seară ploioasă, mai ales dacă este acompaniată de muzica potrivită și un ceai aromat. Dacă nu știi ce cărți să alegi în această perioadă, încearcă una din următoarele:

Dacă aș rămâne, Gayle Forman (editura RAO, 29,99 lei)

„Dacă aș rămâne” o urmăreşte pe adolescenta Mia, o violoncelistă ambiţioasă ce pare că ar avea viaţa perfectă. Ea are o familie pe care oricine şi-ar dori-o, un iubit minunat şi şansa de a intra la una dintre cele mai bune facultăţi din Statele Unite. Însă totul se schimbă într-o zi de iarnă când, în urma unui accident de maşină, Mia intră în comă. În timpul unei out-of-body experience, Mia este nevoită să facă o alegere pe care doar ea o poate face: să se trezească şi să trăiască o viaţă cu totul diferită decât şi-ar fi imaginat vreodată sau să renunțe la tot? Este inspirată de o tragedie reală și a fost ecranizată anul trecut, într-un film cu Chloë Grace Moretz, Mireille Enos și Jamie Blackley în rolurile principale.

Înainte să adorm, S.J. Watson (editura Trei, 33,75 lei)

„Înainte să adorm” este un thriller a cărui protagonistă este o femeie care, din cauza unui tragic accident, se trezeşte în fiecare dimineaţă fără a-şi mai aduce aminte nimic din trecutul ei – până într-o zi, când află un adevăr care o împinge să-i pună la îndoială pe cei din jurul ei… A fost ecranizat anul trecut cu Nicole Kidman, Colin Firth și Mark Strong în rolurile principale.

De ce să te bucuri că începe toamna

Spionul lui Dumnezeu, Juan Gomez Jurado (editura Tritonic, 35 lei)

„Papa Ioan Paul al II-lea tocmai murise. Tocmai când se reuneau cei mai înalți prelați la Vatican pentru a alege un nou Papă, un preot, pedofil și asasin în serie, începe să lichideze cardinalii care puteau fi aleși. Atunci intervine Spionul lui Dumnezeu…”

Zile liniștite la Clichy, Henry Miller (editura Polirom, 9,99 lei)

Ooh, quiet days in Clichy! „<<Zile liniștite la Clichy>> dezvăluie o latură nouă a lui Miller, în care verva din <<Tropicul Capricornului>> lasă loc boemei din perioada tinereții la Paris.”

Drumul, Cormac McCarthy (editura Humanitas, 25 lei)

„Un tată şi fiul său îşi fac drum printr-o Americă în flăcări. Nimic nu mişcă în decorul post-apocaliptic, provocat de un cataclism neştiut, în afară de fuioare de cenuşă duse de vânt. Un frig de crapă pietrele îi îngheaţă, iar zăpada e gri. Cei doi n-au decât un pistol ca să se apere, iar planul lor este să ajungă pe coasta oceanului, deşi n-au habar dacă acolo îi va aştepta o viaţă mai bună. Vor reuşi tatăl şi fiul să supravieţuiască?”. Cartea a fost ecranizată în anul 2009.

Lectură plăcută!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise