Cărţi cu sens pentru noul an

Începe anul cu câteva rezoluţii proaspete, câteva speranţe naive şi alte câteva vise măreţe. Se spune că un astfel de start aduce noroc în noul an — bineînţeles, dacă ai resorturile necesare. Iar, cărţile de mai jos îţi pot schimba ideile despre ce înseamnă o viaţă mai bună.

Câteva motive să iubeşti viaţa, de Matt HaigMai mult decât o carte de self-help, câteva motive să iubeşti viaţa este un răspuns profund şi extrem de personal la cea mai dificilă perioadă din viaţa autorului. Totul începe la 24 de ani, când lumea lui Matt Haig s-a prăbuşit. Nu reuşea să mai găsească niciun motiv pentru care să iubească viața. Aceasta este povestea adevărată a depresiei sale şi a modului în care a reuşit să depăşească o boală care-l dusese în pragul sinuciderii. Scrisă cu umor, cu emoţie şi, în cele din urmă, cu un optimism contagios, cartea este o pledoarie sinceră şi aplicabilă despre a trăi frumos. (Ed. Nemira, 29,99 lei)

Păcatul Originar, de Anthony Quinn

Oricât de diferiţi am fi, din experienţa de viaţă a celorlalţi putem să ne găsim dacă nu direcţia, atunci măcar puterea şi inspiraţia. Autobiografia actorului Anthony Quinn este relatarea foarte pasionantă a vieții sale: povestea unui bărbat care acceptă cu greutate dragostea necondiționată (şi acesta este păcatul originar) şi care rămâne marcat de pierderea fiului său la o vârstă fragedă. De la perioada copilăriei sărace, la relația caldă cu părinţii, Quinn ne dezvăluie ce l-a făcut să devină bărbatul care a cucerit milioane de inimi. Anecdotele lui despre munca la Hollywood sunt captivante şi surprind fața umană a celebrităților cu care ajunge prieten:  Katharine Hepburn, Rita Hayworth, Carole Lombard, Frank Lloyd Wright, John Barrymore, Gary Cooper, Cecil B. de Mille. (Ed. Nemira, 31,99 lei)

Omul în căutarea sensului vieţii, de Viktor E. Frankl

Adeptul unei terapii mai puţin bazată de retrospecţie şi introspecţie – aşa cum ne-am obişnuit – şi mai mult pe viitor, mai ales pe sensurile la care o persoană va ajunge în viitor (logoterapia), psihiatrul Viktor E. Frankl îşi notează experienţele îngrozitoare trăite în timpul detenției sale la Auschwitz şi în alte lagăre concentraționiste. Cartea devenită bestseller internațional, cu peste 10 milioane de copii vândute, deschide cea mai intimă perspectivă asupra înțelegerii omului în situații de nesupraviețuit, cum acceptă trauma şi în final, găseşte sens în ceea ce trăieşte. Pentru că omul este totuşi „capabil să trăiască (…) de dragul idealurilor şi valorilor sale”. (Ed. Vellant, 27 lei)

Citeşte continuarea materialului în ediţia de ianuarie Cosmopolitan România.

Citeşte şi: 6 cărți, filme și expoziții de modă pe care nu trebuie să le ratezi în 2018

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.