Cărți care te vor ajuta să fii mai empatică

Cu cât evoluăm mai mult, cu atât parcă ne pierdem abilitățile umane, parcă ne pasă din ce în ce mai puțin de ceilalți sau, pur și simplu, am uitat cum să ne ajutăm vecinii, prietenii, familia; să le oferim celorlalți, cu generozitate, timpul și grija noastră. Călătorim în imensitatea spațiului prin mașinării la care predecesorii noștri nici măcar nu visau, dar ne e teamă să ne aventurăm în afara zonei noastre de confort și siguranță. Suntem în mijlocul umanității, dar din ce în ce mai singuri și mai puțin empatici. Poate e momentul să învățăm din nou cum să fim aici și pentru ceilalți sau măcar să reechilibrăm balanța… Aceste cărți te vor ajuta să fii mai empatic.

Situație

(Re)descoperă umanitatea…

Cartea salvatoare
Mintea, de dr. Daniel Siege

Scrisă de unul dintre cei mai importanți experți internaționali în psihologia relațiilor, această carte ne ajută să descoperim „adevărul” pe care adesea îl negăm, din lipsă de informații sau dintr-o prea mare comoditate psihologică. Este una dintre acele cărți care ne invită la o fascinantă călătorie către centrul ființei noastre, pentru a ne (re)descoperi umanitatea și empatia de care societatea zilelor noastre duce atât de mult lipsă.  Ed. Pagina de Psihologie, 50 lei.

carti

Situație

Acceptă-ți emoțiile dificile…

Cartea salvatoare
Dansul fricii, de dr. Harriet Lerner

Scris într-un limbaj accesibil publicului larg și bogat în exemple din viața de zi cu zi, volumul acesta ne ajută să înțelegem ce ravagii pot face frica, anxietatea și rușinea, în viața și relațiile noastre, dacă nu învățăm să ne cultivăm inteligența emoțională. Știința este cât se poate de clară, nu poți fugi de emoțiile dificile, dar cu siguranță poți învăța să nu te lași copleșit de acestea. Ed. Pagina de psihologie, 39 lei.

carti

Situație

Învață să funcționezi în societate…

Cartea salvatoare
Împreună la bine și la greu, de dr. Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt

Această carte este mai mult decât un text de teorii și concepte abstracte, este, probabil, ghidul de care fiecare cuplu ar avea nevoie pentru a descoperi dansul relațiilor pe care fiecare om este bine să-l învețe. Ideea acestei cărți este cât se poate de clară, dacă ne găsim liniștea și pacea în intimitatea vieții de cuplu, funcționarea noastră în societate va fi una matură, definită de respect și eleganță relațională. Ed. Pagina de Psihologie, 32 lei.

carti

Situație

Cultivă-ți inteligența relațională…

Cartea salvatoare
Suflete de sticlă, de Gáspár György

Cea mai recentă carte semnată de psihologul Gáspár György, ne oferă o altă perspectivă asupra cărților de psihologie și dezvoltare personală. Din primele pagini, îți lasă impresia că este doar o poveste, dar, în scurt timp, descoperi că este mult mai mult de atât. Deoarece autorul oferă și o serie de explicații și subtitrări psihologice, pentru ca cititorul să înțeleagă mai ușor complexitatea iubirii și să ajungă să-și cultive, în adevăratul sens al cuvântului, inteligența relațională.
Ed. Pagina de Psihologie, 36 lei.

carti

Situație

Mai bun în cuplu, mai bun în societate…

Cartea salvatoare
De la ceartă la dialog, de John și Julie Gottman

Odată cu pandemia, observăm o extindere semnificativă a conflictelor în cuplu. Mai mult ca oricând, partenerii au o nevoie acută de a învăța să comunice într-o manieră inteligentă și definită de respect și asumare. Cartea tratează cele mai sensibile subiecte — de la muncă excesivă și până la infidelitate, de la cicăleală și până la lipsa de comunicare în cuplu —, oferindu-i cititorului posibilitatea de a învăța ce să facă și ce să nu (mai) facă. Bogată în exemple ușor de recunoscut din viața reală, autorii aduc psihologia relațională cu adevărat aproape de mintea și inima noastră. Ed. Pagina de Psihologie, 44 lei.

carti

Ai probleme cu banii, cu job-ul, cu sănătatea, cu viața ta socială sau cu relațiile de orice fel? Citește cărți potrivite întrebărilor tale și s-ar putea ca problema ta să devină pe jumătate rezolvată. Dincolo de imaginație, literatura înseamnă educație, terapie, schimbare. Iată recomandările noastre de cărți care te vor ajuta să trăiști o viață mai bună.

FOTO: PR

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.