Cartea preferată pentru marea evadare de Crăciun

Dacă anul trecut pe vremea asta ne făceam griji pentru că ne pregăteam pentru înfricoșătoarea masă de Crăciun, unde urma să răspundem întrebărilor incomode ale mătușilor sau să ascultăm aceleași dezbateri politice ale unchilor, anul acesta am da orice numai să fim iar tracasați de această teamă comună. Totuși, indiferent dacă vom fi mai singuri ca niciodată sau vom sărbători în grup extrem de restrâns, sigur tot vom avea nevoie de o carte care să ne teleporteze departe de problemele pe care le întâmpinăm. O carte salvatoare pentru marea evadare de Crăciun:

Situație

Nu ai fost niciodată mai singură

De data aceasta membrii familiei tale nu te mai tachinează cu întrebări retorice despre căsătorie și copii, dar cumva ți le adresezi chiar tu, în gând.

Cartea salvatoare

Exuvii, de Simona Popescu

„Exuviile” sunt carcasele subțiri lăsate în urmă de fluturi atunci când ies din pupe, învelișurile năpârlite ale vietăților care, crescând, se transformă cu totul. La fel facem și noi cu ipostazele noastre vechi, infantile, imature, pe care le îngropăm în uitare. Simona Popescu nu poate si nu vrea sa le abandoneze: le strânge, le colecționează…

cărți
Editura Polirom, 35,96 lei

Situație

Prea multă politică pe Facebook 

Măcar anul trecut vedeai cum toate teoriile dezbătute pe Facebook de către rudele tale mai în vârstă prind viață în fața farfuriei cu sarmale, ceea ce, abia acum realizezi, era mult mai distractiv decât doar să citești toate aberațiile dând un scroll continuu.

Cartea salvatoare

Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul, de Tom Philips

Această istorie foarte bine documentată și ironică a momentelor în care oamenii au făcut greșeli monumentale te-ar putea ajuta să-ți vezi de viață mai departe și să-ți dai seama că întotdeauna se poate și mai rău. „Tom Phillips dovedește dincolo de orice îndoială că noi, oamenii, suntem al naibii de norocoși că încă trăim, deși nu facem aproape nimic ca să rămânem o specie viabilă”, este de părere Sarah Night, autoare de bestselleruri New York Times.

cărți
Editura Trei, 31,2 lei

Situație

Fosta ta BFF încearcă să te prindă într-un business piramidal

Aww, și chiar ai crezut că te sună pentru că i-a fost foarte dor de tine. Cât de naivă ești. Prietena ta cea mai bună din copilărie doar vrea să te coopteze într-un multi-level marketing.

Cartea salvatoare

Îți promit libertatea, de Laurent Gounelle

Sybille bifează la toate capitolele ceea ce numește o zi proastă: e anunțată că va fi dată afară, iar seara, iubitul o părăsește. Ambele decizii sunt motivate chiar de felul ei de a fi, dar un prieten îi dezvăluie soluția nefericirii ei. După ce se confruntă cu eșecul, Sybille face cunoștință cu misteriosul Oscar Firmin.

cărți
Editura Trei, 32,2 lei

Situație

Simți că profesional ai eșuat

Ești realmente Chandler Bing al familiei tale — nimeni nu știe exact cu ce te ocupi. Întrebare simplă: Folosești social media? (Sora ta este chirurg pediatru).

Cartea salvatoare

Lifestyle of gods and monsters, de Emily Roberson

Imaginează-ți o lume unde mitologia grecească se împletește cu Keeping Up With Kardashians. Dar, cumva, dincolo de etapa când Kim a fost obsedată de sandale-gladiator.

cărți
Amazon, 10,99$

Situație

Te tot întrebi oare ce mai face vechiul tău iubit

Ca să fii sinceră, te gândești la el doar când ești nevoită, pentru diferite motive banale, să îți amintești codul poștal.

Cartea salvatoare

Find Me, de André Aciman

Într-un final! Elio și Oliver se reunesc după decenii de la prima lor întâlnire foarte suculentă. De data aceasta, totul este dulce-amărui.

cărți
Editura Picador Usa, 85,59 lei (de vânzare pe Libris.ro)
Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.