Cartea pentru hobby-ul tău 

Paris Hilton pescuiește broaște, Justin Bieber are tot timpul la el un cub Rubik, Tom Hanks colecționează mașini de scris, iar Claudia Schiffer se ocupă cu realizarea insectarelor.

Nu trebuie să facem neapărat ce fac acești răsfățați ai Hollywood-ului, dar putem avea extravaganțele noastre proprii. Iar acum este momentul cel mai potrivit să începi un hobby nou — anotimpul rece, un nou an, încă nevoia de a păstra distanța socială, toate creează contextul perfect ca să încerci ceva cool, poate chiar ceva ce n-ai fi făcut nici în ruptul capului (cum ar fi grooming pentru câini), dar plictiseala este atât de mare încât merită să încerci. Cine știe unde duce totul?

HOBBY

Foto & fashion

CARTE

DIY Fashion Shoot Book, de We Are Photogirls

Cu detalii despre grooming pentru câini o să revin într-o altă ediție pe care o vom dedica animalelor de companie, dar un hobby la fel de cool poate fi și DIY Fashion Shoot. Duo-ul We Are Photogirls, Emily Stein și Celia Willis lucrează cu viitori stiliști, cei mai mulți adolescenți dar și fotografi sau stiliști cunoscuți, îndrumându-i în tot ceea ce înseamnă fotografia de modă. Această carte nu numai că este plină cu idei și provocări pentru cei care îndrăznesc să viseze, dar este și extrem de distractivă. Ed. Laurence King Publishing, 92,50 lei.

hobby
Fashion Shoot Book

HOBBY

Caligrafie

CARTE

Cartea scrierii caligrafice chineze, de Li Shenghong, Liu Zheng

Pentru un hobby îndrăzneț, dar și cu implicație spirituală, încearcă să înveți tainele caligrafiei chineze: o creație artistică cu pensulă, cerneală și hârtie ca materiale principale. Acest tip de scriere este un simbol unic, caracterizat de ritmul pensulei și al cernelii, un ritm raportat la atitudinea față de natură, societate, viață. Practic, în primul rând modul cum scrii (și abia apoi ce scrii) arată ce gândești, ce tip de personalitate și temperament ai. Ed. Creator, 25 lei.

hobby
Cartea scrieri caligrafice

HOBBY

Croșetat

CARTE

Fulare croșetate, de Anna Szollos

Deși pentru o lungă perioadă, croșetatul era doar un apanaj al celei de-a treia vârste, în 2020 și-a câștigat un loc demn și printre tinerii care vor să se relaxeze într-un altfel de mod, ceva mai retro-cozy. Cartea cuprinde explicația principalelor ochiuri și piciorușe croșetate, 15 modele de accesorii însoțite de diagrame aferente. Ed. Casa, 39,90 lei.

hobby
Fulare crosetate

HOBBY

Bijuterii

CARTE

Bijuterii din materiale reciclate, de Toszegi Judit

În încercarea ta de a fi responsabilă cu natura, s-ar putea să găsești și un hobby care chiar să se transforme în propriul tău business: învață să creezi bijuteri din materiale reciclate precum PET-uri, doze de aluminiu etc. Ed. Casa, 13,39 lei

hobby
Bijuterii din materiale reciclate

HOBBY

Astronomie

CARTE

Stele și constelații pe înțelesul tuturor, de Klaus M. Schittenhelm

Cam asta îmi doresc să fac eu în această iarnă, așa că m-am gândit să îți propun și ție să ieși puțin din universul tău la propriu și la figurat. Vei putea să recunoști cu ușurință cele 25 de constelații, și vei înțelege tot ce înseamnă bolta cerească, într-o noapte senină. Ed. Casa, 49,90 lei.

hobby
Stele si constelatii

Foto: Unsplash, PR.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.