Care sunt trendurile pentru 2019 în materie de nunți

Dacă pregătești o nuntă pentru anul următor, aruncă un ochi peste direcțiile către care se tinde, atât în materie de atmosferă a evenimentului, cât și în ceea ce privește partea de decorațiuni.

Foto intro: Benjaminrobyn JespersenAranjamente verzi

Aranjamentele florale sunt un element clasic al nunților, dar vor începe încetul cu încetul să piardă teren în ceea ce privește popularitatea, fiind, în schimb, înlocuite de un decor construit din plante fără flori. Frunze cu aspect luxuriant, mușchi, plante suculente – sunt câteva dintre variantele care pot fi folosite pentru a crea un decor care păstrează aerul de prospețime al naturii, dar vine cu ceva diferit față de tradiționalele aranjamente florale.

Trendul pentru 2019 este de a înlocui centerpiece-urile clasice cu flori (fie variantele în vaze, fie cele în care florile sunt plasate direct pe masă în diverse aranjamente) cu centerpiece-uri alcătuite exclusiv din plante fără flori, în multiple nuanțe de verde.

Foto: Jordan Arnlod/Unsplash

Dalii

Deși tendințele pentru 2019 merg către aranjamente concentrate pe plante verzi, florile rămân totuși un element clasic care se va regăsi mereu, într-un fel sau altul, în decorul nunților.

În materie de flori, daliile se anunță a fi cele mai căutate pentru sezonul următor. Aspectul bogat (multe straturi de petale) și paleta cromatică vastă sunt două atuuri care au adus aceste flori în atenție. Încă un avantaj este că se ofilesc destul de greu, deci vor avea un aspect fresh întreaga zi.

Foto: Annie Spratt/Unsplash

Culoarea mov și derivatele ei

Nuanțele de mov vor fi populare în decorul pentru nunți în 2019 – pot fi incluse în mai multe moduri, de la buchetul miresei și până la luminile din sala în care se ține petrecerea. Regula aici este ca tonurile de mov să fie încorporate în mod discret, pentru a nu avea un efect exagerat de puternic.

Foto: Daiga Ellaby/Unsplash

Fotografiile și clipurile realizate cu ajutorul dronelor

Dronele pot surprinde unghiuri inedite și de aceea vor începe să fie din ce în ce mai căutate pentru nunți. Imaginile și filmările realizate cu ajutorul dronelor aduc o perspectivă nouă, care va completa perfect setul realizat cu ajutorul aparatelor foto și al camerelor clasice.

Foto: Josh Withers/Unsplash

Accentele argintii

Când vine vorba despre nuanțe metalice, auriul era, până acum, mai degrabă asociat cu decorul nunților. Acest lucru începe să se schimbe și, încetul cu încetul, argintiul capătă tot mai multă popularitate. Accentele argintii se află pe lista trendurilor pentru 2019 – farfuriile vopsite în această culoare, placecard-urile sau vazele cu flori pentru centrul meselor sunt câteva moduri în care argintiul poate fi încorporat în decor.

Foto: Annie Gray/Unsplash

Fotografiile de cuplu cu aspect cât mai natural

Trendurile în general (în orice domeniu, de la decorațiuni interioare și până la modă sau beauty) tind către un aspect cât mai natural în ultimii ani. De aceea, fotografiile de nuntă atent regizate nu mai sunt un standard, ci ceva de care mai degrabă multe cupluri de feresc. Un mix de instantanee surprinse pe durata întregii zile și fotografii în care lumea se adună în fața aparatului foto este idealul spre care se tinde, pentru a putea fi captată cât mai bine atmosfera și energia zilei. De asemenea, pentru pozele de cuplu, cu ce doi miri, se merge către ideea unui decor atipic, spre deosebire de cadrele clasice surprinse în parcuri.

Foto: Eddi Aguirre/Unsplash

Veselă mix & match

Vesela perfect asortată are un aspect clasic, dar totodată ușor rigid și pretențios. Se tinde în schimb, pentru 2019, către un look mai degajat. Farfuriile în culori diferite sau cu printuri diferite (legate ca aspect general printr-un element comun, pentru a păstra un aer elegant) sunt de preferat în locul seturilor clasice.

Foto: Rawpixel/Unsplash

Fotografiile Polaroid

Camerele foto Polaroid – chiar și cele clasice, produse în anii ’80 sau ’90 – sunt un mod autentic de a surprinde atmosfera zilei. Este destul de ușor să faci rost de câteva astfel de camere (chiar și una singură este suficientă pentru o nuntă mai mică) – poți cumpăra modele mai noi direct de pe site-ul Polaroid sau de la distribuitori autorizați precum eMag sau F64, sau poți căuta modelele vintage la reselleri. Roagă invitații să circule aparatul/aparatele printre ei pe toată durata zilei și, astfel, vei obține o versiune cât se poate de originală a atmosferei întregului eveniment, așa cum a fost experimentat el de către oaspeți.

Foto: Ian Dooley

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.