Care sunt diferențele dintre introverți și extroverți?

Nu ești sigură dacă ești extrovertă sau introvertă? Vrei să îți înțelegi mai bine prietenii? Află care sunt diferențele dintre aceste două tipuri psihologice.

Uneori, extroverții nu îi înțeleg pe introverți și invers, iar acest lucru chiar poate duce la certuri între prieteni. În plus, apare sentimentul foarte neplăcut de „nimeni nu mă înțelege, nimeni nu e ca mine”.

Citește și: Cum să fii mai carismatică 

În cazul unor persoane, este simplu să îți dai seama dacă sunt extroverte sau introverte, însă mulți dintre noi nu ne situăm la extreme. Peste jumătate de persoanele de pe glob sunt extroverte, dar asta nu înseamnă că, dacă ești introvert, ceva e în neregulă cu tine!

Iată care sunt principalele diferențe dintre extroverți și introverți:

Fiecare persoană se simte epuizată uneori – nu fizic, cât psihic. În timp ce extroverții își încarcă bateriile ieșind în oraș cu prietenii, introverții preferă să stea liniștiți în casă, singuri, urmărind un serial sau citind o carte bună.

Când vine vorba de prieteni, extroverții au mulți prieteni, însă mare parte din aceștia sunt, de fapt, doar cunoștințe. Introverții, în schimb, au mai puțini prieteni, însă sunt mult mai apropiați de ei.

De asemenea, extroverțiilor le face plăcere să iasă cu grupuri mari de oameni. Introverții, în schimb, preferă conversațiile cu o singură persoană.

Extroverțiilor le place să vorbească și să fie în centrul atenției. Introverții, în schimb, sunt mai tăcuți și preferă să asculte.

Extroverților le plac schimbările și le acceptă ușor. Introverții preferă siguranță și stabilitate și le e mai greu să accepte schimbări, indiferent dacă acestea sunt minore sau importante.

Citește și: Ce te face frumoasă? 

Extroverții sunt de obicei persoane deschise, cărora nu le e teamă să vorbească despre viața personală. Introverții sunt mai rezervați și se deschid mai greu, în special în fața oamenilor noi.

Extroverții iau foarte ușor decizii, iar mulți dintre ei se iau după instinct. Introverții petrec mai mult timp gândindu-se care e decizia cea mai potrivită.

Extroverțiilor le face plăcere să lucreze în spații mari – o cameră mare cu multe birouri nu îi deranjează deloc. Introverții preferă să aibă propriul birou sau, cel mai bine, să lucreze de acasă, unde nu sunt obligați să interacționeze cu nimeni.

Extroverții sunt foarte vorbăreți în timpul ședințelor de la birou – propun mereu idei și rezolvări. Introverții împărtășesc ideilor doar atunci când sunt întrebați.

Acum că știi mai multe despre diferențele dintre introverți și extroverți, îți va fi mai ușor să îți înțelegi prietenii. De exemplu, atunci când cineva îți spune că a avut o zi groaznică și vrea să stea în casă, nu înseamnă neapărat că este depresiv – poate vrea doar să își încarce bateriile. Pe de altă parte, dacă cineva vrea să iasă în club după ce a fost concediat, nu înseamnă că nu îi pasă că a rămas fără job – poate că este extrovert și se simte mai confortabil înconjurat de prieteni cu care poate vorbi.

Citește și: Ți-e teamă că ești o persoană plictisitoare? 

Tu ești extrovertă sau introvertă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.