Care sunt cel mai simplu de învățat limbi stăine?

Vrei să înveți o limbă străină, dar nu știi ce să alegi? Pentru a-ți fi mai ușor, iată un top 5 al celor mai simplu de învățat limbi străine.

Pentru început, fie că vrei să urmezi niște cursuri sau să înveți singură, vrem să te felicităm că vei învăța o limbă străină nouă! Primul pas pe care trebuie să îl faci este, bineînțeles, alegerea limbii pe care o vei studia.

Cum sa inveti singura o limba straina

Dacă ești în căutare de o limbă mai simplu de învățat, trebuie să ții cont de anumite criterii:

Cât de simplu este să pronunți cuvintele?
Cât de complicată este gramatica?
Cât de ușor e scrii în această limbă?
Cât de asemănătoare este cu limba/limbile pe care deja le cunoști?

Acestea fiind spuse, iată cele mai ușoare 5 limbi pentru un vorbitor de română:

Italiana, la fel ca româna, este o limbă romanică, fiind foarte asemănătoare cu aceasta. De fapt, dacă asculți o conversație în italiană, poți înțelege părți din ea, pentru că 50% din vocabular este aproape identic. În plus, gramatica seamănă, iar pronunția este foarte ușoară, astfel că nu prea vei avea probleme cu învățarea limbii.

O altă limbă ce are la bază latina este spaniola, iar cele mai multe cuvinte sunt scrise la fel cum se pronunță.

De ce e bine sa ai un job in strainatate cand esti tanara

Limba portugheză este foarte asemănătoare cu spaniola, iar gramatica sa seamănă cu cea a limbii române. Singurul lucru de care trebuie să îți faci griji ești pronunția nazală, dar te vei obișnui cu puțină practică.

Avem apoi limba franceză, din nou o limbă cu bază latină, cu o morfologie și o sintaxă ușoare. Poate că îți va lua puțin mai mult pentru a te obișnui să vorbești fluent, însă, dacă citești cu voce tare și asculți emisiuni, filme sau melodii, vei vedea că nu e chiar așa greu.

Nu în ultimul rând, dacă nu știi engleza, ar trebui să o înveți cât mai repede! Nu numai că este vorbită prin toată lumea, dar suntem înconjurați de ea, deci este imposibil să nu ai măcar o bază.

Tu ce limbi străine cunoști?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.