Când ai nevoie de un topper pentru saltea și cum îl alegi?

Pentru a te bucura de un somn odihnitor sau de clipe relaxante, abia aștepți să ajungi în dormitor, după o zi grea de muncă. De aceea, vei avea nevoie de un pat pe măsură dar și de saltele de calitate, care să îți asigure confortul necesar. De multe ori, te poți confrunta și cu alegerea unui topper sau o saltea adițională, confundată adesea cu o husă de protecție. Topperul reprezintă o saltea mai subțire, cu ajutorul căreia vei reuși să te odihnești mai bine, indiferent de tipul saltelei principale. Astfel, topperele sunt disponibile într-o varietate de materiale și dimensiuni, aspecte pe care trebuie să le cunoști înainte să faci o astfel de achiziție. Află, din rândurile de mai jos, care sunt momentele în care vei avea nevoie de un topper pentru saltea și cum îl alegi pe cel mai bun, luând în calcul numeroasele criterii de achiziție.

Când ai nevoie de un topper?

Există numeroase situații în care poți alege să folosești un topper pentru saltea, pentru a te bucura de un confort sporit, în timpul orelor destinate odihnei și relaxării. Iată care sunt câteva dintre ele:

 • Poți alege să cumperi un topper atunci când te bucuri deja de o saltea de calitate, însă ți se pare prea dură și îți dorești ceva mai pufos și mai confortabil.
 • Te poți îndrepta către alegerea unor toppere de la Somnart atunci când ai o canapea extensibilă sau un colțar incomod, în care nu reușești să te odihnești. În acest fel, nu va trebui decât să adaugi topperul peste canapeaua din dormitor sau living, fără să te simți incomodat de arcuri sau de duritatea saltelei de care dispui.
 • Topperul este indicat atunci când ești student sau nu ești angajat și nu îți permiți să investești o sumă prea mare într-o saltea nouă.
 • Poți opta pentru achiziționarea unui topper atunci când îți vin prieteni sau rude în vizită și rămân să doarmă peste noapte, însă nu beneficiezi de un spațiu considerabil pentru un pat în plus.
 • Topperul poate reprezenta soluția ideală atunci când obișnuiești să pleci în camping, însă îți dorești să te bucuri de un somn liniștit și confortabil.
 • Dacă ai copii, poți folosi topperul pe timpul zilei ca suport pentru locul de joacă, fiind o soluție ideală de menținere a siguranței.

Ce criterii sunt decisive în alegerea topperului?

Pentru a fi convins de alegerea celui mai bun topper pentru saltea, trebuie să ții cont de câteva criterii decisive, care îți vor influența modul în care te odihnești. Iată care sunt cele mai importante:

 • Alege un topper de saltea ferm, care să nu își schimbe forma sub greutatea ta. În schimb, dacă ai nevoie să adaugi un strat mai moale unei saltele mult prea ferme, se recomandă să achiziționezi un topper gros și mai moale.
 • Pentru a îndepărta durerile supărătoare de spate, este indicat să alegi un topper din spumă cu memorie din latex, care îți poate oferi un suport suplimentar pentru coloană și încheieturi.
 • Totodată, topperul pentru saltea trebuie să îți pună la dispoziție o suprafață plană, pentru a nu te simți incomodat de cusături tari, care să îți influențeze orele de odihnă.
 • Poți alege topperul pentru saltea care să regleze căldura corporală în timpul somnului sau un topper mai moale, care să acopere doar jumătate de pat, util atunci când preferi niveluri diferite de fermitate ale saltelei.
 • Topperul trebuie să fie ușor de utilizat, de despachetat sau de ridicat și să se potrivească dimensiunilor saltelei. Mai mult, acordă atenție și modului de întreținere a topperului pentru saltea – un topper ușor de întreținut va veni însoțit de o husă detașabilă, care poate fi spălată și care nu va avea nevoie de aerisiri dese. Astfel, indiferent de materialul din care este confecționat un topper pentru saltea, se recomandă să optezi pentru un model care este acoperit cu un strat textil detașabil, ce poate fi curățat cu ajutorul mașinii de spălat.

Cum alegi grosimea topperului în funcție de nevoile tale

Caracteristicile unui topper pentru saltea trebuie să ofere corpului șansa de a se relaxa și un confort optim. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru toppere de grosimi diferite:

 • Toppere de grosime mică, de 2-3 cm, ideale pentru copii, adolescenți sau greutăți corporale foarte mici. Aceste modele au rolul de a îmbunătăți confortul unei saltele rigide, care te împiedică să te odihnești și sunt ușor de împachetat și depozitat.
 • Topperele de 5 cm, care îți pot asigura un confort ridicat, alături de o saltea de înălțime mică. Această opțiune este mai puțin costisitoare și îți poate oferi momente ideale de odihnă și relaxare.
 • Topperele de 8 cm reprezintă opțiunile preferate de majoritatea utilizatorilor, datorită nivelului ridicat de confort, alături de o saltea cu fermitate medie. Cu ajutorul lor, vei reuși să absorbi presiunea exercitată asupra corpului tău, în special în zona șoldurilor și a spatelui.
 • Topperele de 10 cm, ideale pentru persoanele a căror greutate depășește 100 de kg, deoarece asigură un suport mărit.

Topperul reprezintă varianta ideală atunci când îți dorești să te bucuri de un plus de confort sau dacă ai o saltea mai puțin confortabilă, care te incomodează în timpul somnului. Ține cont de criteriile noastre, pentru a face cea mai bună alegere în achiziționarea unui topper, care te poate ajuta să  dormi mai bine și să te relaxezi.

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: Pexels

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.