Caketail * Da, cake + cocktail.

În caz că nu s-a înțeles deja, poți transforma cocktailul tău preferat într-un desert savuros. Consumă cu moderație.

Tarta cu lime și mentă

INSPIRAȚIE: Mojito




INGREDIENTE:
Crustă: 250 g făină; 120 g unt cuburi; 1 gălbenuș; 40 ml apă; un praf de sare
Cremă: 250 g zahăr; 10 frunze de mentă; 4 ouă; 50 ml suc de lămâie; 30 ml rom; 60 g unt; 2 linguri coajă de lămâie rasă; esență de rom (opționl).

Ingredientele pentru tartă se amestecă până se obține o pastă densă, care apoi se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C până devine aurie. Între timp, prepară crema amestecând ouăle cu zahărul, romul, sucul și coaja de lămâie, precum și untul, pe care apoi le vei pune la foc mic, amestecând continuu până ce crema atinge 170°C. Ia amestecul de pe foc și încorporează o jumătate dintre frunzele de mentă tocate mărunt. Lasă crema la răcit înainte de a umple tarta, apoi decorează cu restul frunzelor.

Cheesecake cu căpșune

INSPIRAȚIE: Strawberry Frozen Margarita


INGREDIENTE:
Blat: 250 g biscuiți integrali; 100 g unt topit; extract de vanilie
Crema: 500 g brânză dulce fină; 150 g căpșune curățate și spălate; 175 g zahăr pudră; 30 g gelatină; 25 ml tequilla; coajă rasă de o lămâie/lime – extract de vanilie

Pune în blender biscuiții și untul și amestecă-le până obții un pesmet modelabil, pe care apoi îl așezi uniform într-o tavă cu pereți detașabili. Pune gelatina la înmuiat conform instrucțiunilor, apoi amestecă separat (folosește o lingură, mixerul poate face compoziția prea lichidă) brânza cu zahărul și căpșunele pasate, alcoolul, lămâia și vanilie, iar la final încorporează gelatina. Toarnă apoi crema de brânză peste blat și pune totul la frigider pentru minim 3 ore. Decorează cu zmeură și frunze de mentă pudrate cu pudră de zahăr.

Tiramissu pentru adulți

INSPIRAȚIE: Irish Coffee Cocktail


INGREDIENTE:
Blat: 250 g pișcoturi (sau 2 buc. per porție); 50 ml espresso; 30 ml sirop de zahăr; 50 ml whiskey; extract de vanilie și rom.
Crema: 200 g mascarpone; 100 g frișcă; 150 g zahăr; pudră de cacao pentru ornat.

Bate brânza mascarpone cu zahărul, la viteză mică, apoi încorporează frișca folosind o spatulă, astfel încât să obții o cremă aerată. Înmoaie pe rând fiecare pișcot în cafeaua îndulcită și aromatizată, apoi așază-le într-o tavă sau în recipientele pentru o porție. Adaugă crema, apoi presată pudra de cacao folosind o strecurătoare.

Înghețată de cocos și ananas

INSPIRAȚIE: Pina Colada


INGREDIENTE: 1 cutie de lapte de cocos; 1 cutie de cremă de cocos; 75 g zahăr brun; 50 g ananas pasat; 30 ml suc de ananas proaspăt; 30 ml rom; extract de vanilie.

Amestecă toate ingredientele și apoi toarnă-le în formele pentru congelator și lasă-le minim șase ore pentru a căpăta consistența ideală. Atât de simplu și mega-delicios!

Foto: iStock.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.