7 cadouri de Paște originale, cu prețuri accesibile

Ce oferi gazdei unei mese de Paște? Iată câteva propuneri care pornesc de la idei clasice, cărora li se aplică un twist astfel încât să alcătuiască daruri originale. Iată, așadar, cum poți transforma un dar necomplicat (flori sau cafea, de pildă), într-un cadou inedit.

Cutie metalică, Cărturești, 22,80 lei – aici

Cafeaua intra, pe vremuri, în categoria cadourilor sofisticate. După jumătatea anilor ’90, odată ce a devenit extrem de ușor de procurat din orice magazin, a încetat să mai fie ceva special, demn de oferit în dar. Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, de când cafelele de specialitate au explodat în popularitate. De la arome specifice unui anume tip de boabe de cafea sau unei regiuni, la fel și fel de esențe adăugate, care de care mai creative (de pildă, cafea cu gust de bacon), plaja din care poți alege este atât de largă încât e imposibil să nu găsești ceva pe gustul oricui. Cafeaua redevine, așadar, un cadou inedit – plusează cu o cutie specială pentru păstrarea ei, cu un design simpatic.

Pahar pentru înghețată, Zara Home, 14,90 lei – aici

Cadourile care scutesc gazda de o parte din treabă sunt mereu o idee bună – de pildă, oferă-te să te ocupi de desertul pentru masa de Paște. Află câte persoane sunt invitate și cumpără o caserolă de înghețată artizanală sau gelato într-un mix de arome (pune la socoteală câte două cupe de persoană și adaugă încă două sau trei de rezervă la numărătoare). Poți plusa cu un set de pahare pentru înghețată – cu cele cu design clasic mergi la sigur.

Vază din sticlă, Zara Home, 189 lei – aici

Florile sunt un cadou clasic de oferit unei gazde, dar poți să faci totul să pară mai special dacă optezi pentru flori de sezon mai rar oferite (de pildă, de Paște poți dărui un buchet de liliac) și dacă, pe lângă ele, oferi o vază cu un design interesant.

Coș din iută, H&M Home, 59,90 lei – aici

Dacă persoana la care mergi în vizită este genul căreia îi face plăcere să dețină plante vii (și se pricepe să le mențină în viață), în locul unui buchet de flori, oferă în dar o plantă în ghiveci – un bonsai, o suculentă, sau un cactus, de pildă. Fă cadoul și mai simpatic adăugând un coș pentru ghiveci cu un design inedit.

Gem cu ciocolată și căpșune, Cărturești, 27 lei – aici

După cum spuneam și mai sus, cadourile care scutesc gazda de o parte din treabă sunt mereu apreciate. Un asortiment de brânzeturi, alături de un mix de fructe sau diverse tipuri de nuci/alune, plus un gem mai special (de pildă, căpșune + ciocolată) este o idee bună de cadou pentru că poate deveni o opțiune de desert pentru masa de Paște, sau poate fi păstrat pentru a fi savurat ulterior.

Set de boluri, IKEA, 39,90 lei – aici

Un set de boluri în culori vesele sau cu un design inedit poate fi un cadou simpatic, mai ales dacă vine alături de bomboane cu tematică în ton cu ocazia, cum ar fi niște ouă colorate din ciocolată sau marțipan.

Tocător de lemn, ASOS Supply, 19,99 euro – aici

Acest tocător din lemn poate fi folosit nu numai în bucătărie, ci și drept platou pentru servit brânzeturi la o masă festivă. Forma de iepure îl face să fie în ton cu aerul de sărbătoare, așa că dacă știi că gazda ta apreciază un cadou cu conotații playful, îl poți oferi în dar – ca atare, sau alături de o selecție de brânzeturi și un vin potrivit pentru a fi servit alături de ele.

Foto: website-urile brandurilor, Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.