Bucură-te de pauza ta de prânz în moduri inedite

Toți avem cele mai bune intenții în ceea ce privește pauza de prânz – am vrea să mergem la sală sau să dăm pe la bancă să plătim facturile – doar că planurile nu se concretizează de fiecare dată și uneori chiar rămâi blocat la birou și în timpul pauzei de masă. Iată cum să te bucuri de acele momente cu adevărat.

Fie din vina vremii neplăcute de afară sau a unui deadline amenințător (îți înțelegem durerea), uneori pur și simplu nu e posibil să părăsești biroul când vine ora prânzului. Nu te întrista, o să-ți placă propunerile noastre de relaxare alternativă.

Un strop de emoție

Dacă există ceva mai bun pe lume decât o gașcă de căței sau pisicuțe adorabile, spune-ne. Chiar acum. Nu-ți vine nimic în minte? Normal. Nu-ți sugerăm să-ți comanzi prin Uber câteva animăluțe de companie de la cel mai apropiat petshop, ci să intri pe Explore.org, unde poți urmări în direct feed-uri cu animăluțe simpatice din toată lumea. Urși bruni așteptând migrația somonului în Alaska, hipopotami adunați la malul unui lac în Kenya, pisicuțe sforăind ușor într-un centru de adopție din Islanda… ceva pentru fiecare iubitor de animale. Truc Cosmo: am pierdut ore întregi pe site-ul ăsta, așa că asigură-te că-ți setezi un timp limită.

Fă-ți o prăjitură la cană

Pe bune, cui nu-i place un desert dulce într-o zi stresantă? Nu doar că e incredibil de ușor să coci o prăjitură în cană, dar te și ridică de la birou, ajutându-ți mintea să se concentreze pe ceva care nu are nicio legătură cu proiectul stresant pe care trebuie să-l termini în cele trei minute cât durează pregătirea (și cele 30 de secunde cât îți ia să devorezi rezultatul). Amestecă într-o cană mare patru linguri de făină cu agent de creștere incorporat cu două linguri de zahăr și două de cacao. Adaugă un ou, continuând să amesteci bine ca să nu se facă cocoloașe, și trei linguri de lapte, trei de ulei vegetal și o jumătate de lingură de esență de vanilie. Presară câțiva fulgi de ciocolată și bagă compoziția la cuptor la cea mai mare temperatură timp de trei minute. Poftă bună!

Origami pentru relaxare

Sigur, meditația e noua kale, dar ai încercat vreodată să meditezi la birou? Cu zgomotul necontenit al tastelor și zumzăiala pălăvrăgelii dintre colegi, e practic imposibil. De aceea noi te sfătuim să încerci origami. Arta antică a împăturirii hârtiei ajută la fel de mult la relaxare, concentrare și îmbunătățirea memoriei. De asemenea, emulează același tip de prezență de spirit ca și meditația. Alegerea Cosmo: Încearcă Perfectly Mindful Origami, de Mark Bolitho (87 lei, cărturești.ro). Cu instrucțiuni detaliate, împărțite pe categorii, cartea te va ajuta să creezi piese cu care mai apoi să-ți decorezi biroul.

Ascultă un podcast

Uneori, atunci când vine ora prânzului, tot ce-ți dorești e să evadezi un pic iar cu ajutorul podcasturilor poți să mergi oriunde. Studiile arată că 35% din mileniali ascultă podcasturi cu regularitate, așa că dacă nu ai făcut-o până acum, e cazul să începi. Bonus: poți în sfârșit să participi la toate acele conversații purtate de colegii tăi legat de Serial (dacă nu știi ce e, pune-l în cap de listă). Preferatele noastre: S-Town, Dirty John, Missing Richard Simmons și This American Life. Te așteaptă ore întregi de discuții interesante.

Fă câteva exerciții

Nu mai e cale de întoarcere. Conform Harvard Health Publications, prea mult stat jos îți poate cauza o grămadă de probleme, de la osteoporoză la probleme de inimă sau diabet. Așa că dacă ești blocată la birou în timpul mesei de prânz, ridică-te! Și dacă tot ai făcut-o, pune-ți și sângele în mișcare. Încearcă un circuit de 10 minute format din următoarele exerciții: 15 genuflexiuni, 10 fandări, 10 flotări, 20 de sărituri în stea și 45 de secunde de planșă.

Învață o limbă străină

Mulți adăugăm lucrul ăsta în rezoluțiile noastre de început de an dar nu ajungem niciodată să ne apucăm cu adevărat de învățarea unei limbi străine. De ce nu folosești pauza de prânz pentru a-ți îmbunătăți aptitudinile? Cel mai important, nici nu trebuie să te ridici de la birou pentru a face asta, pentru că există o grămadă de aplicații care fac învățarea unei limbi străine mai ușoară ca niciodată. Nouă ne place Duolingo – e gratuită și ai 23 de limbi din care poți alege (franceză, germană, ebraică, ba chiar și swahili). Aplicația transformă întreg procesul de memorare într-unul distractiv pentru că conține tot felul de jocuri și comunități în care poți intra pentru a-ți testa abilitățile și a primi încurajări.

Adevăr!

Citește o carte

Pare simplu, dar oprirea calculatorului și deschiderea unei cărți are o multitudine de beneficii. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Sussex a descoperit că cititul poate reduce stresul cu până la 68%; poate ajuta și la prevenirea bolii Alzheimer, spune un studiu al Rush University Medical Centre din Chicago. Spor la citit!

FOTO: iStock, Nick Onken. Traducere și adaptare: Roxana Dobriță

Citeşte şi: 3 motive sa folosesti pauza de pranz

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.