Buchetul de flori ideal pentru fiecare ocazie

Aşa că am luat la întrebări două specialiste în materie, haioasele Mihaela Popa şi Andreea Stanciu,  consilieri de evenimente şi designeri florali (www.rainbowevents.ro).

Pentru logodnă/căsătorie

”Ia în considerare stilul evenimentului (vintage, clasic, avangardist etc.) şi sezonul în care te afli. Aşa vei afla ce tip de flori sunt disponibile şi ce ţi s-ar potrivi cel mai bine. Arată-i floristului rochia şi spune-i câteva detalii despre decoraţiuni. Cele mai multe mirese apreciază bujorii, hortensiile, anemonele şi trandafirii de grădină.”

Pentru aniversare

”Alege un buchet de flori care să exprime veselie, emoţii pozitive. Optează pentru flori de sezon: dacă e primavară, un buchet de frezii frumos parfumate sau de lalele multicolore va fi, cu siguranţă, de efect. Vara poţi alege un buchet de lavandă, iar toamna, unul din dalii sau flori de cîmp.”

Pentru a spune ”Mulţumesc”

”Nu vei da greş dacă vei alege un buchet sau un aranjament simplu, în nuanţe calde. Un florist va şti ce flori să-ţi recomande, te poţi lăsa pe mâna lui. Îţi recomandăm să nu mergi pe modelul clasic al unui buchet de trandafiri. Surprinde cu un buchet deosebit şi nu uita să ataşezi mesajul de mulţumire.”

Pentru o vizită

”Optează pentru un aranjament floral – îţi recomandăm să îl iei cu tot cu vază/suport, pentru a putea fi depozitat uşor de gazdă. Ai grijă ce flori alegi, nu trebuie să fie pretenţioase, greu de întreţinut sau cu miros foarte puternic, precum crinii. Dacă gazda locuieşte la curte, poţi achiziţiona o floare în ghiveci, pe care să o planteze ulterior în grădină. 

Sfaturi utile de la Mihaela şi Andreea

Ai un buget redus?

Cumpără un buchet simplu, din acelaşi tip de flori. Dă frâu liber imaginaţiei şi foloseşte-te de minunile naturii. Adaugă câteva rămurele de iederă, iar buchetul tău va căpăta un aer sofisticat. 

Vrei să comanzi prin prin telefon sau pe net?

În primul rînd, asigură-te că floristul este unul de încredere. O persoană cu experienţă va şti întotdeauna ce să-ţi recomande. Este important să îi spui cine este destinatarul, care este ocazia, şi, dacă ştii, ce flori preferă acesta. 

Nu ştii ce să alegi?

Întreabă designerul floral care sunt cele mai frumoase flori ale sezonului, ce culori sunt în tendinţe şi ce accesorii deosebite îţi pot pune buchetul în valoare. Lasă-l să-ţi sugereze câteva variante şi alege apoi ceea ce îţi place cel mai mult.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.