Bucătării clasice versus bucătării moderne – pe care să o alegi?

Bucătăria este inima casei, este locul în care se adună toți atunci când servesc masa, când gătesc sau când, pur și simplu, vor să petreacă mai mult timp împreună. Aceasta este spațiul care trebuie să fie realizat după gusturile clientului, într-un stil cât mai primitor, îmbietor, boem și funcțional sau deopotrivă, modern, minimalist și extravagant.

Mobilierul unei bucătării trebuie să le permită membrilor familiei să se bucure pe deplin de spațiul acesteia, să le ofere acces ușor la vase și la produse, să contribuie la transformarea gătitului într-o plăcere, dar și să aducă un aer elegant și o estetică deosebită încăperii. Poate părea că nu totul ține de amenajarea în sine a bucătăriei, ci mai degrabă de atitudinea și personalitatea locuitorilor, însă în realitate este vorba despre îmbinarea tuturor acestor factori.

Un scenariu posibil este următorul: vei veni obosit de la birou, vasele nu sunt spălate, copiii vin din oraș și cer de mâncare, iar partenerul va ajunge târziu acasă, în seara aceasta. Chiar dacă ziua a decurs bine la locul de muncă și ai energie și o atitudine pozitivă, a intra într-o bucătărie în care chiuveta este doldora de vase murdare, în care frigiderul este plin și nu mai încape nimic, iar cuptorul nu face față așa cum ți-ai dori, îți poate reduce din energie și din pozitivism. La toate acestea, se poate adăuga și faptul că bucătăria nu pare primitoare. Prin urmare, o bucătărie funcțională, modernă și organizată ne poate scăpa în schimb de toate aceste neplăceri.

Stilul ideal – bucătăria clasică sau cea modernă?

Stilul unei bucătării ne definește și ne oglindește personalitatea. Mai mult decât atât, contribuie la buna noastră dispoziție, prin faptul că ne oferă posibilitatea de a utiliza tot ceea ce avem nevoie foarte ușor și rapid, economisind mult timp prețios. Dintre toate stilurile de design pentru bucătării existente, două dintre ele sunt foarte populare și reprezintă opțiunea majorității: cel clasic și cel modern.

  • Bucătării clasice – caracteristici

Aceste bucătării surprind stilul vintage de altădată, motiv pentru care sunt uneori caracterizate de mobilierul în stil rustic, în nuanțe deschise și calde, cu ușoare decorațiuni pe fonturile casetate, cu mânere antichizate și cu detalii fin lucrate. Aducând în actualitate bucătăriile clasice în stil victorian, acestor spații le sunt specifice simetria și piesele de decor în stil vintage (geamuri clasice separate de mici profiluri din lemn, coșuri împletite, cornișe și pilaștrii). Configurarea acestor bucătării nu este standard, ci poate fi personalizată în funcție de structura spațiului disponibil, de tipul mobilierului dorit și de electrocasnicele necesare.

  • Bucătării moderne – caracteristici

Dacă stilul clasic este caracterizat de decorațiuni rustice simetrice, cel modern este opusul. În cazul unei bucătării moderne, liniile simple, clare, drepte și precise, formele unghiulare, fronturile lucioase și electrocasnicele închise la culoare sunt cele care dau tonul unei atmosfere actuale și primitoare. Datorită caracteristicilor tocmai menționate, acestea pot fi considerate adesea bucătării de lux. Alte detalii care contribuie la conturarea acestei impresii sunt: mânerele lungi, drepte și subțiri, sau cele în cant, invizibile din exterior, electrocasnicele încorporabile, sertarele și dulapurile inteligent compartimentate, culorile închise și neutre, LED-urile și aplicele montate strategic, pentru a lumina zonele intens folosite, și multe altele.

KUXA studio – mobila de bucătărie care îți reflectă personalitatea

Pentru că atunci când personalizăm obiecte sau articole vestimentare avem certitudinea că ele ne reprezintă în totalitate și sunt adaptate întru totul nevoilor noastre, va fi de la sine înțeles că și design-ul unei bucătării poate beneficia de aceleași avantaje. Dat fiind faptul că bucătăria este inima casei, așa cum am afirmat încă de la început, în alegerea firmei care o va proiecta trebuie să ne ghidăm după: calitate, seriozitate, amabilitate și răbdare, funcționalitate și estetică deosebită.

KUXA studio este una dintre puținele companii de pe piața din România care reflectă toate aceste caracteristici, aducând un plus de valoare afacerii prin echipa atentă de tehnicieni, designeri și proiectanți. Mai mult decât atât, firma este distribuitoarea unora dintre cele mai renumite branduri internaționale de aparatură electrocasnică, lucrând de asemenea cu mari furnizori de mobilă din Germania și Italia. Varietatea pusă la dispoziție de acești furnizori vă oferă o selecție largă de bucătării atât clasice, cât și moderne, ambele ridicându-se la un nivel premium al calității.

Finisajele impecabile ale corpurilor complet asamblate din fabrică, pe care designerii KUXA studio le includ în planurile celor mai frumoase proiecte, alături de electrocasnicele fiabile și ultramoderne, cu funcții deosebite, alcătuiesc modele de bucătării complexe și elegante. Indiferent dacă preferi o bucătărie modulară clasică sau una modernă, poți avea toată încrederea în profesionalismul companiei KUXA studio și în faptul că, aici, ideile tale vor fi ascultate și luate întotdeauna în calcul.

 

Sursă: admarks
Sursă foto: kuxa.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.