Bill Gates iti face lectura de vara

By  | 

Ȋn cazul ȋn care nu ştiai ce să citeşti vara asta pe plajă şi pe terasă, la o cafea, Bill Gates ȋţi spune cu ce lecturi merită să-ţi ocupi zilele de vară.

Hyperbole and a Half, Allie Brosh
Este o colecţie de scurte povestiri grafice sau text despre tinereţea autoarei. Ȋntr-o maneră inteligentă şi cu mult umor, Brosh te poartă prin aventuri incredibile care de cele mai multe ori se desfăşoară doar ȋn mintea ei.

The Magic of Reality, Richard Dawkins
Richard Dawkins este biolog evoluţionist la Oxford şi ȋn afară de faptul că este om de ştiinţă, este şi un scriitor ȋnăscut, reuşind să explice ȋntr-o manieră foarte accesibilă tot felul de fenomene ştiinţifice despre care cu toţii ne punem ȋntrebări. Vei afla cum s-a format Universul, cum şi de ce apar cutremurele, mai multe despre teoria darwinistă.
Crede-ma, vei fi fascinată ca atunci când citeşti un roman bun!

XKCD, Randall Munroe
Randall Monroe este un celebru caricaturist, autorul blogului XKCD. Noua sa carte este de fapt o colecţie de desene cu mult umor… negru. Dacă ai chef să ȋnsoreşti şi mai mult o zi de vară, să faci haz de necaz sau să-ţi descreţeşti fruntea, citeşte cartea – merită.

On Immunity, Eula Biss
Ȋn cazul ȋn care eşti proaspătă mămică şi te ȋntrebi dacă să-ţi vaccinezi copilul sau nu sau dacă te pasionează subiectul controversat despre vaccinuri şi sistem imunitar, cartea Eulei Biss te va pasiona. Ea este profesor universitar, ştie ce spune, şi te va face să ȋnţelegi mai bine complexitatea problemei.

Should We Eat Meat?, by Vaclav Smil
Ca şi cea despre vaccinuri, şi această carte tratează un subiect la zi foarte complex şi controversat. Smil este de părere că ar trebui să reducem cantitatea de carne pe care o mâncăm şi să ne gândim la suferinţele prin care trebuie să treacă animalele pentru a ajunge pe masa noastră. Smil propune şi soluţii viabile care să ducă la reducerea cantităţii de carne consumată de populaţia lumii şi ȋncearcă să te convingă că, poate, introduci cel puţin o masă vegetariană pe zi.

5 carti grozave ecranizate in 2015
Ce carti mai citim in weekend?

 

Comments

comments