Crezi că pescuitul îi face pe oameni mai buni? Iată ce spune știința!

De-a lungul timpului, mulți oameni s-au lăudat cu experiențele lor la pescuit, cu povești pline de haz, dar și cu faptul că în natură sunt mai fericiți. Starea lor de bine se datorează naturii, care îi scapă de stres, tensiune, depresie, anxietate și le oferă o stare de bine, de fericire, de sănătate și un plus de vitalitate.   

Pescuitul oferă beneficii fizice și mentale

Conform oamenilor de știință, există multe beneficii mentale ale pescuitului asupra oamenilor. Fără îndoială, această activitate în aer liber îi ajută pe oameni să se deconecteze și să se bucure de natură.

Relația cu natura îi face pe oameni să se simtă mai mulțumiți, fericiți sau bucuroși. Uneori natura poate fi copleșitoare, depinde de starea vremii și de alți factori. Cert este că în natură oameni pot simți un amestec de emoții, care duc la bunăstare.

Tot mai multe studii demonstrează că natura ajută oamenii, este cel mai sigur medicament pentru sănătatea mentală. Atracția oamenilor pentru natură este genetică și înrădăcinată temeinic în evoluție. Cercetările arată clar faptul că oamenii se simt mai bine dacă se conectează cu natura, pentru că asta oferă beneficii pentru sănătatea lor.

Multor oameni le place să facă fotografii la pescuit, să se laude cu peștii mari pe care i-au prins, asta le oferă satisfacție, bucurie și plăcere.

Bucuria pe care o simt oamenii la pescuit îi ajută să fie mai buni, mai relaxați, mai productivi. Astfel de oameni, care au zâmbetul pe buze, au capacitatea de a-i face și pe cei din jurul lor – rude sau prieteni – să fie la fel de pozitivi. Ei sunt și atașați profund de familie. În general, despre pescari se spune că sunt familiști convinși.

Cât de fericiți sunt oamenii la pescuit?

La această întrebare, unii probabil nu găsesc un răspuns decât dacă sunt și ei pescari, sau au mers măcar o dată la pescuit într-un loc frumos, unde au trăit magia acestui hobby în inima naturii. Oamenii fericiți au propriul mod de a face lucrurile, de a aborda viața, de a se bucura de prezent. Cert este că fericirea pe care o trăiesc la pescuit este reală, pentru că prin asta ei uită de probleme, de stres și depresie, pur și simplu se detașează de toate sentimentele și gândurile negative și se concentrează la natură.

Pescuitul este o strategie prin care oamenii se bucură de viață și de mediul natural înconjurător.

Sentimentele plăcute pe care le au la pescuit, îi ajută pe oameni să facă față stresului și oricăror traume din trecutul lor, le îmbunătățește stima de sine și le spulberă toate emoțiile și gândurile negative.

pescuit

Oamenii fericiți îi ajută și pe alții să fie mai fericiți. Ei transmit bucuria lor și astfel devin mai buni.

La pescuit experimentează stări pozitive și se vindecă prin intermediul naturii. Experții spun că natura radiază spiritualitate și energie prin toate sursele ei. Fiecare plantă are un sistem propriu de energie vitală, care vibrează pe anumite niveluri de frecvență și care devine vindecătoare. Oamenii care se conectează și armonizează cu energia naturii se simt mai bine.

Tot mai mulți psihologi recomandă oamenilor să iasă în natură și să se bucure de plimbare, pentru că asta îi scapă de problemele mentale moderne, care pot fi: stres, anxietate, depresie și altele. Timpul petrecut în natură, cum este și cel de la pescuit în aer liber, este de fapt un fel de terapie, de care oamenii nu-și dau seama. Noi oamenii ne conectăm cu natura și interacționăm cu mediul natural – cu aerul, copacii, apa, animalele, plantele.

Oamenii care s-au îndepărtat de natură, din cauza Internetului și a tehnologiilor, au șanse mai mari să sufere de stres sau tulburări mentale, cum este depresia.

Prin pescuit, oamenii au motive să stea mai mult timp în natură și să descopere iar beneficiile acesteia asupra stării lor fizice și psihice. Un studiu recent, realizat de cercetători, arată că peste 70% dintre oamenii care aveau stări depresive au simțit o îmbunătățire a sănătății lor, după ce au fost la plimbare în aer liber, în mijlocul naturii.

Prin urmare, pescuitul este o îndeletnicire care vindecă, care aduce relaxare și bucurie în viața oamenilor.

Cei care vor să se apuce de pescuit, trebuie să urmeze sfaturile celor experimentați pentru a avea satisfacția prinderii unor capturi mari. În primul rând, au nevoie de scule de pescuit adecvate, de haine de pescuit, de accesorii bune și chiar de produse mai performante tip sonare de pescuit, care aproape că „le bagă peștele în cârlig”. Pescarii pasionați de acest sport știu că sonarul este o necesitate când vrei neapărat să ai satisfacția unor capturi excepționale în contextul scăderii cantității de pește din unele lacuri și bălți de pescuit din țara noastră.

Sursă: agenția PROMOdesk

Sursă foto: pexels

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.