Fără zahăr: Banana bread cu pulbere de maca 

By  | 
Magazinul online ​Vegis.ro ne oferă rețeta săptămânii, in cadrul #VegisChallenge #FaraZahar, o campanie ce susține viața sănătoasă și consumul de produse benefice pentru organism​, inclusiv reducerea cantitatii de zahar procesat.​
Rețeta de banana bread cu pulbere de maca este o rețetă perfectă pentru un desert nutritiv, mai ales pentru cei care fac sport și au nevoie de energie și proteine.​
Maca este considerată un superaliment datorit​ă cantităților mari de vitamine pe care le conține. Este foarte bogată ​în vitaminele din complexul B, steroli, proteine, fibre ​și acizi gra​și. Beneficiile rădăcinii maca includ un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal, a nivelurilor de energie, fiind un stimulator pentru funcționarea corectă a întregului organism.
​Rețetă ​banana bread cu pulbere de maca
  • 3 banane
    ​ mărunțite
  • 250 g făină integral​ă​
  • 2 linguri
  • ¼ linguriță mirodenii amestecate
    ​ (scorțișoară, ​
  • 100 g pudră de curmale
  • 125 g ulei de cocos
    ​ lichid​
  • 4 ​felii de​
    ghimbir
  • ​3 lingurițe miez de cacao bio
  • 2 ouă
    ​ bătute
​1. ​Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 ° C.
​2. Ungeți o tavă cu ulei de cocos și apoi așezați o hârtie de copt.
​3. Mărunțiți bananele într-un blender până se face o pastă omogenă.
4. Amestecați toate ingredientele într-un ​bol mare sau în robotul de bucătărie. Adăugați pasta de banane, 2 linguri de pulbere de maca și un praf de sare și așezați amestecul în tavă.​
5. Puneți la cuptor timp de 1 oră și 25-30 de minute, până se umflă compoziția.
​6. ​Scoateți din ta​vă și așteptați să se răcească, apoi decorați cu fulgi de cocos, cacao sau după gust.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *