Australia a spus DA căsătoriilor gay

By  | 

Iată că, după 2 luni de zile, a venit și momentul în care australienii spun “DA” prin poștă căsătoriilor între persoanele de același sex. Iată cum dragostea va învinge mereu!

Sursă: GettyImages

Potrivit unei conferințe de presă sustinută de Biroul Australian de Statistică în această dimineată, peste 12 milioane de australieni timp de 2 luni, au votat, cu 79,5% din votul publicului australian, în ciudă votului voluntar. Votul “da” a primit 61,6% din voturi, cu aproximativ 7 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că votul “Da” a câștigat.

Sursă: GettyImages

Merită să amintim că rezultatele nu vor conduce imediat (sau neapărat) la egalitatea de căsătorie în Australia. Votul “Da” majoritar înseamnă că propunerea legislativă a unui membru privat de modificare a Legii căsătoriei australiene va fi introdusă în parlament.
Când acest proiect de lege va fi introdus, Parlamentul va primi un “vot de conștiință”, ceea ce înseamnă că acesta este capabil să voteze pe bază convingerilor personale, mai degrabă decât să respecte liniile de partid. Datorită votului de conștiință, amendamentul va fi aprobat, deși nu există garanții.

Dacă proiectul de lege nu este adoptat, chestiunea căsătoriei între persoane de același sex va fi scoasă din agenda politică pană la alegerile federale din 2019 (deși ne așteptăm să se materializeze chiar și mai devreme).

Sursă: Harper’s BAZAAR 

Sursă: GettyImages

 

Citește și: Legalizarea căsătoriei dintre persoane de același sex, legată de scăderea ratei de sinucidere

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *