Au barbatii motive sa ne invidieze?

Ei bine, se pare că da! Deşi se bat cu pumnii în piept că sunt mai tari decât noi, femeile, există anumite chestii la care bărbaţii râvnesc în secret…

Dacă ai opri un bărbat pe stradă şi l-ai întreba care-s motivele pentru care le invidiază pe femei, mai mult ca sigur te-ar lua în râs şi ţi-ar spune pe nerăsuflate: „Păpuşă, ce te face să crezi că aş invidia vreodată o femeie, uită-te puţin la mine, sunt bărbat!” E drept că l-ai lăsa pe gânduri şi cu siguranţă va găsi cel puţin un răspuns, chit că va trece ceva timp. Şi, mai mult ca sigur, îşi va aminti că, cel puţin o dată în viaţă a spus „dacă eram femeie, acum îmi era simplu”… Oare în ce se împotmolise?

Femeile ştiu să iasă din bucluc

Ce n-ar da ei să anuleze o amendă de circulaţie „bătând” din gene sau zâmbind inocent! Iar asta nu e tot; bărbaţii sunt complexaţi din cauză că li se pare că o femeie poate obţine ceva pentru simplul motiv că e… femeie, lucru pe care noi nu l-am reclamat niciodată în ceea ce-i priveşte (deşi exemple de discriminare – mai ales în sectorul profesional – avem cu duiumul). De fapt şi de drept, asta este scuza pe care o invocă în momentul în care constată că o femeie a reuşit ceva ce, în concepţia lor, numai un bărbat putea să facă. Şi îşi argumentează părerea dând vina pe avantajele fizice (frumuseţe şi forme), pe care noi, chipurile, le-am folosi pentru a ne atinge scopurile.

O altă chestie pe care tare-ar vrea s-o stăpânească bărbaţii este capacitatea de organizare. Deşi Napoleon a fost bărbat, se pare că nu le-a lăsat moştenire masculilor din ziua de azi şi abilitatea de-a face cel puţin două lucruri în acelaşi timp (ar fi câteva chestii pe care le fac simultan: sorbitul berii şi butonatul telecomenzii, mâncatul şi cititul şi… cam atât).

Lacrimi de… orice

Motivul pentru care bărbaţii ne invidiază pentru că plângem nu este că putem s-o facem aproape instantaneu, ci pentru ceea ce obţinem de pe urma câtorva lacrimi. Reacţiile lor la plânsul femeilor sunt dintre cele mai variate: fie se transformă din duri în şoricei, fie încep să regrete răul făcut, fie încearcă să pară impasibili, în vreme ce sufletul lor se perpeleşte. Şi oricât şi-ar impune să nu se mai lase pradă emoţiilor atunci când văd o lacrimă, nu le iese niciodată. În plus, au detectat şi ei puterea de „vindecare” a plânsului: o jumătate de oră de smiorcăială are un efect calmant pe care nici o jumătate de ladă de bere nu-l obţine atunci când există o supărare.

Orgasm după orgasm

După o partidă incendiară, dânsul abia dacă mai are suflare după ce a atins punctul culminant, iar privirea şi gâfâitul lui îţi spun parcă: „Nu conta pe mine în următoarea oră şi jumătate!” (ceea ce explică trasul pe dreapta şi sforăiturile post-ludice). Iar cum pentru ei „scorul” e foarte important, normal că nu-i convine că e mereu în inferioritate: pentru că o femeie poate să experimenteze mult mai multe orgasme în timpul unei singure partide şi se reactivează aproape instantaneu, iar bietul de el nu prea mai face faţă.

Subtilitatea e la… feminin

Dacă noi ne dorim ceva, ştim să o cerem în zeci de feluri, fără măcar să pomenim în treacăt obiectivul final. Apoi, ne pricepem de minune să aflăm adevărul fără să punem întrebări, făcându-i pe ceilalţi să spună toată povestea de-a fir a păr. Da, suntem subtile şi răbdătoare, spre deosebire de ei, care pun piciorul în prag şi ne somează să le spunem de e albă ori neagră.

Atracţie şi respingere

Cum să nu crape bărbaţii de ciudă atunci când văd că e suficient ca o femeie să pătrundă într-o cameră şi absolut toţi ochii se îndreaptă asupră-i (inclusiv ai lor). Nici el nu-şi explică prea bine în ce constă mirajul (în afară de formele corpului ei), însă tare i-ar mai plăcea să fie în locul ei. Apoi, în momentul în care o femeie intervine în mijlocul unei discuţii masculine, toţi participanţii se opresc fascinaţi şi se înghesuie să-i răspundă, pe când bărbaţii, în aceeaşi situaţie, sunt uneori nevoiţi să repete întrebarea, căci fetele nici că se sinchisesc să-i ia în seamă.

Cum iubesc barbatii in functie de zodie

Nici la capitolul „agăţat” nu sunt prea mulţumiţi: pentru a atrage atenţia unei tipe din încăpere, zâmbetele, gesturile şi semnele îi sunt de prisos, în timp ce pentru o femeie, o simplă privire e de-ajuns pentru a-şi deschide calea către tipul pe care-l place. Ceea ce nu ştiu ei este faptul că e tare greu să-i observăm, dat fiind că noi nu suntem radare de „prospături”, aşa cum sunt ei. Noi putem ieşi în oraş cu gaşca de prietene având unicul scop de a ne distra, în timp ce ei folosesc pretextul „Iubita, ies şi eu cu băieţii la o bere” pentru a scana atent oferta feminină.

Opţiuni vestimentare

Nu e nici o noutate faptul că noi avem mult mai multe opţiuni în ceea ce priveşte îmbrăcămintea. Nu suferim de căldură vara pentru că putem să purtăm rochiţe vaporoase, dar bieţii bărbaţii trebuie să suporte haina de la costum peste cămaşa încinsă bine cu cravată. Însă asta e doar o parte a problemei pentru ei… Atunci când o femeie vrea să arate sexy, are o droaie de posibilităţi: fuste scurte, mulate ori largi, pantaloni-creion, bluze decoltate etc. Bărbaţii pot, cel mult, să-şi pună o pereche de blugi (eventual tot ăia de ieri) mai strânşi pe posterior, un pantalon de in sau nişte bermude, iar în sus o cămaşă, un tricou sau un sacou. În rest, încearcă şi ei să compenseze cum pot: cu o replică inteligentă, cu o cultură vastă… însoţite de o doză de noroc.

Accesul la „informaţii”

Te-ai întrebat vreodată de ce nu agreează bărbaţii bârfa din cercurile feminine (nu că ei n-ar practica-o printre ai lor)? Pentru că mor de ciudă să afle ce vorbiţi între voi şi se minunează cum de aflaţi atâtea lucruri. Ei bine, se pare că stilurile noastre diferă: în timp ce ei vorbesc (în afară de meciuri şi maşini) despre femei – „Ai văzut ce «înaintări» avea…?” – şi eventual se mai laudă cu performanţele lor sexuale demne de Superman, o bârfă între fete are caracter constructiv: în nici zece minute, poţi afla cine cu cine, de ce, ce obiceiuri are cutare şi câte fete a dezamăgit X.

Ce cred barbatii despre machiaj

Memorie de elefant

Că e vorba de data la care v-aţi sărutat prima oară, ori chiar de ziua ta de naştere… lui nu-i stă capul în calendar. Mă rog… dacă-l întrebi în somn când e campionatul de fotbal, răspunde fără ezitare. Atunci cum de uită de ziua ta şi de ce nu-şi aminteşte exact discuţia pe care aţi avut-o acum trei luni şi patru zile şi nici ce piesă de teatru aţi văzut săptămâna trecută? Pentru că e bărbat. Pentru că lui îi stă mintea la lucruri… serioase (care-l interesează). Şi pentru că nici creierele noastre nu se aseamănă: al lor e cu 10% mai mare decât al nostru, însă al nostru are conexiuni mai elaborate. Vestea bună e că treaba asta se poate remedia. Cu antrenament… “Mai ţii minte, dragă…!”

Intuiţia, bat-o vina!

Sintagma „intuiţie feminină” nu e o găselniţă de-a noastră, menită să explice motivul pentru care uneori suntem fie reticente, fie ne implicăm în ceva ce pare incert. Cercetătorii au stabilit că intuiţia femeilor chiar are o bază ştiinţifică. Pe scurt, emisferele creierului feminin beneficiază de o mai bună comunicare decât în cazul bărbaţilor. De parcă mai era nevoie de vreo confirmare a faptului că noi apelăm şi la raţiune şi la logică atunci când luăm o decizie! Desigur, asta nu înseamnă că bărbaţii n-ar putea niciodată să ajungă să se pe bazeze pe intuiţie… e o chestie care se poate învăţa!

Ce ar schimba femeile la barbati

Antidot pentru ranchiună

Am stabilit deja că bărbaţii au destule motive să ne poarte pică, însă „suferinţa” lor e mai uşoară dacă se gândesc la chestii exclusiv feminine pe care nu şi le-ar dori niciodată. De ce sunt fericiţi că nu-s femei? Iată 7 motive extrem de importante pentru ei…

  1. Nu se tem de concurenţă. Deşi au competiţia în sânge, nu au probleme de genul: „Ea e mai frumoasă, mai slabă, mai inteligentă, mai atrăgătoare decât mine” (ceea ce la femei declanşează ambiţia de a o depăşi pe cealaltă).
  2. Nu-şi fac griji din cauza părului (inclusiv cel nedorit), pielii, machiajului şi greutăţii corporale – motiv pentru care nici nu simt nevoia să numere calorii sau să gătească. Şi nu e musai să repete acţiunea atunci când părul de pe corp creşte din nou.
  3. Nu au ciclu menstrual, nu nasc şi nu alăptează. Crampe, nouă luni de sarcină, durerile facerii… se pot lipsi bucuroşi de ele. Chiar li se pare suficient faptul că îşi dau silinţa pentru a concepe, fac pe şoferii până la maternitate ori merg la cumpărături după scutece şi lapte praf (ocazie cu care se dau sensibili prin supermarketuri).
  4. Nu se lasă pradă depresiei. Nu disperă dacă ajung la 35 de ani şi-s necăsătoriţi, îşi îneacă amarul în bere şi îşi revin repede după ce sunt trimişi la plimbare.
  5. Nu sunt dependenţi de cumpărături. Dacă ar exista magazine pe care să scrie „strictul necesar”, bărbaţii ar sta la coadă, pentru că e şi aşa destul de solicitantă alergătura între două magazine: cel de haine şi cel de pantofi… Câtă vreme au ce le trebuie, nu simt nici o nevoie să bântuie mall-urile. Cât despre varianta masculină pentru „terapia prin cumpărături”, bărbaţii au posibilităţi multiple, însă cea mai la îndemână rămâne tot berea savurată la un meci.
  6. Nu există atâtea misandre câţi misogini. Aici le dăm dreptate, cred că e capitolul la care îi invidiem noi pe ei: orice bărbat are o doză cât de mică de misoginism, în timp ce numărul femeilor care minimalizează bărbaţii este net inferior.
  7. Nu trebui să suporte… un bărbat. Ca el! Un bărbat nu e deranjat de propriul sforăit, însă – dacă n-are noroc de un somn adânc – i-ar fi greu să suporte pe altcineva care-l supune aceluiaşi tratament.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.