Artista care picteaza basme. Interviu cu Anca Dragu

O întâlnire cu Anca Dragu, pictoriţă şi designer e ca şi când intri într-o lume de basm a spiriduşelor graţioase, a libelulelor jucăuşe şi a… ferestrelor fantastice – toate acestea pictate delicat pe căni, cercei şi farfurioare de porţelan fin!

De profesie economist şi cu o experienţă de 12 ani în marketing (ca brand manager pentru companii mari), Anca a avut dintotdeauna o mare pasiune: pictura. În atelierul ei de poveste, printre zeci de obiecte cu eroine rebele şi căluţi suprarealişti, Anca îmi deapănă povestea ei.Îmi spune despre cursurile de pictură pe care le-a urmat atât în România, cât şi în străinătate şi că a continuat să picteze până când acest lucru a început să îi ocupe o mare parte din timpul liber. Aşa a început să se cristalizeze decizia de a face pasul de la hobby la antreprenoriat.

O dorinţă arzătoare

În prezent, artista Anca a absolvit cu brio primul an la Universitatea de Arte, unde studiază ceramica (Unarte, Bucureşti). Îşi aduce aminte cu drag de o zi în care a intrat într-un magazin frumos, plin cu obiecte deosebite, din care unele erau din porţelan pictat manual. „M-au încântat, doar că în loc să îmi spun <vreau şi eu să am aşa ceva>, mi-am spus <pot să fac şi eu asta>. Aş fi putut să îmi cumpăr câteva şi să rămân doar cu atât. Dar dorinţa de a crea eu însămi a fost atât de mare, încât din acel moment am făcut tot ce am putut pentru a realiza acest lucru. Mi-a plăcut foarte mult această nouă modalitate de expresie”, completează ea.

Marea trecere

Pasul concret către antreprenoriat l-a făcut, în urmă cu doi ani, însă treptat. „Am luat decizia în timp, a fost un lucru gândit, care părea utopic celor din jur, însă în preajma Crăciunului, când visarea face ca toate lucrurile să pară posibile, am hotărât sa fiu curajoasă şi să îmi îndeplinesc visul. În viaţă sunt momente unice, pe care dacă le ignorăm şi nu le înţelegem puterea şi semnificaţia, ascultându-ne intuiţia, e posibil să le regretăm toată viaţa”, mă anunţă Anca.

O meserie de-o viaţă

Una ca Luna, minunata afacere a Ancăi s-a dezvoltat datorită devotamentului şi muncii depuse. Şi… nu numai. „Mi-am dat seama că sunt într-o lume cu totul nouă, mai mult, activând într-un domeniu artistic fără un background conturat, am ştiut că trebuie să pun mai multă energie pentru a ajunge acolo unde îmi doream”, accentuează ea realist.

Profitul net, dupa ce scade şi costul muncii ei, nu este unul mare. „Va mai trece mult timp până ce oamenii vor înţelege ce înseamnă diferenţa între un obiect făcut în serie mare de milioane de bucăţi, faţă de unul în a cărui decorare, croială sau meşteşug s-a pus suflet şi inspiraţie”, mă lămureşte ea. „Dar pentru mine un o parte din profit reprezintă  şi libertatea de a face ceea ce iubesc.” 

Cel mai mare challenge

Cea mai mare provocare e legată de a produce mai mult, de a avea un spaţiu de lucru şi de prezentare. Acum aceste lucruri sunt pe făgaşul cel bun. Provocarea constantă pe care eu o am este aceea de a crea mereu ceva nou, de a surprinde şi bucura publicul.”

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.