Ghidul COSMO pentru culturalizare

By  | 

Câteva dintre evenimentele din următoarea perioadă sunt blendul perfect între cultură, artă şi… bunădispoziţie!

1-img_20160225_170802465_24907755349_o-2Workshop-ul #Nudiful

Pe 21 – 22 mai, Edward Aninaru, supranumit şi „fotograful român de la Hollywood“, cel care şi-a câştigat renumele peste ocean prin pictorialele pe care le-a realizat unor celebrităţi precum Celine Dion, Naomi Campbell, Ne-Yo, Jay Sean, Madalina Ghenea, Alexandra Stan, Anastasia Soare, Catrinel Menghia sau James Goldstein, va dezvălui iubitorilor artei fotografice secretele pictorialelor de fashion nud la workshop-ul #Nudiful. „Ideea acestui workshop de nud este diferită faţă de cea a nudului artistic clasic. O să lucrăm, de aceasta dată, în zona de comercial, de nud fashion. O să fie sexy, glam, chic şi nu numai!“, spune Edward Aninaru. Mai multe detalii despre acest workshop şi modalitatea de înscriere pot fi aflate accesând link-ul f64.ro/nudiful-workshop-de-fotografie-cu-edward-aninaru:-21-22-mai.html.

Poster RODocumentarul „Biserici de lemn din România“ – în competiţie la South East European Film Festival Los Angeles

Documentarul „Biserici de lemn din România“ a avut, pe 8 aprilie, o proiecţie europeană la Roma, la Biblioteca Vaccheria Nardi, prin amabilitatea Fundaţiei Propatria şi Ambasadei României în Italia. După premiera de la Roma documentarul va ajunge la Los Angeles. Filmul a fost recent selecţionat la South East European Film Festival Los Angeles (28 aprilie – 5 mai), unde concurează pentru titlurile de „Cel mai bun documentar“ şi „Cea mai buna imagine de film documentar“. După proiecţia din cadrul festivalului va avea loc o sesiune de Q&A, la care vor participa regizorul Kiki Vasilescu şi producătoarea Cristina Iordache. Participarea la festival a celor doi este susţinută de ICR New York.
Alte filmele româneşti care vor avea premiera nord-americană în cadrul acestui festival sunt „De ce eu?“, de Tudor Giurgiu şi „Bucureşti non-stop“, de Dan Chişu.

12992103_10154173146077835_313177007_n„4:15 PM Sfarsitul lumii”, primul scurtmetraj romanesc independent in cursa pentru Palme d’Or

„4:15 PM Sfârşitul lumii“, filmul de debut al regizorilor Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, a intrat în cursa pentru Palme d’Or 2016 la secţiunea scurtmetraj. Odată cu această selecţie, scurtmetrajul marchează trei premiere pentru România: este un film de debut atât pentru regizori cât şi pentru producători, este un film independent în cursa pentru Palme d’Or și este regizat (şi) de o femeie. Selecţia în competiţia oficială a scurtmetrajelor de la Cannes aduce încă o premieră remarcabilă: directorul de imagine al filmului, Tudor Platon, student în ultimul an la Master la UNATC, participă la Cannes, tot în acest an, cu încă un film, în secțiunea competiţională destinată studenţilor (Cinéfondation).
Produs de Adina Sădeanu şi Alex Tudor Crăciun, „4:15 PM Sfârşitul lumii“ va avea trei proiecţii în cadrul festivalului de la Cannes, iar ulterior va fi distribuit de Ultraviolet Media, prima casă de Film World Sales din România.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *