COSMO-Agenda culturala

By  | 

COSMO îţi „serveşte“ porţia săptămânală de cultură!

13103439_995982510495330_2866004910786107894_nIa startul Art Safari!

Cea de-a treia ediţie a Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari, cea mai mare expoziţie de artă din România, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, sub patronajul UNESCO şi al Federaţiei Europene a Asociaţiilor şi Cluburilor UNESCO va avea loc în Palatul Dacia-România.
Timp de 11 zile, Bucureştiul va fi cucerit de artă, fie că vorbim despre artă de patrimoniu, modernă sau contemporană. Pe lângă expoziţia centrală, dedicată sărbătoririi centenarului mişcării Dada, şi zonele galeriilor de artă modernă şi contemporană, o serie de spaţii marca Art Safari vor găzdui conferinţe, artele spectacolului, proiectul The Space, dedicat tinerilor artişti aflaţi la debut (până în 25 de ani), precum şi ateliere pentru copii. Artsafari.ro

Citeşte şi: 10 filme clasice pe care să le vezi

CANNES 2016, editie speciala

TV5MONDE dedică întreaga lună Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta! Serile lunii mai sunt rezervate filmelor ce au făcut parte din Selecţia Oficială de-a lungul timpului şi documentarelor din culisele Croisettei. În fiecare joi și duminică aveţi întâlnire cu artişti de prestigiu din cinematografia mondială.
TV5MONDE va organiza, ca în fiecare an, rendez vous-ul vostru zilnic pe covorul roşu de la Cannes, prin transmisii în direct, ştiri la cald şi interviuri.
Totodată, anul acesta veţi putea urmări în premieră un documentar inedit despre influenţa cinematografiei « made in France ».
Cea de-a 69-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 11 – 22 mai.
O selecţie a câtorva dintre lungmetrajele şi emisiunile programate, mai jos. Toate producţiile difuzate au subtitrare în limba română.

Citeşte şi interviul cu artistul momentului – What’s UP

the Commune_afisNou la cinema: „Comunitatea”, un film de Thomas Vinterberg

Premiat la #Berlin2016, debutează la cinema din 6 mai „Comunitatea“, un film de Thomas Vinterberg, inspirat din propria copilărie. „Comunitatea” / „The Commune” / „Kollektivet” spune povestea unui cuplu adult care, odată mutat într-o casă foarte spaţioasă din Copenhaga, decide să o împartă cu alte cupluri prietene, pentru a trăi împreună ca într-o comunitate mică. Filmul este portretul unei întregi generaţii de tineri idealişti şi visători care, la un moment dat, se vor confrunta cu cruda realitate.
Între vârsta de 7 şi 19 ani, Thomas Vinterberg a experimentat el însuşi o comunitate asemănătoare cu cea din film datorită părinţilor săi. „A fost o perioadă absolut dementă, dar în acelaşi timp fantastică şi plină de însufleţire. Nuduri la tot pasul, dar şi bere, discuţii academice, dragoste şi drame personale“, îşi aminteşte el. „Copil fiind, fiecare zi era o aventură. Era de-ajuns să părăsesc intimitatea dormitorului și să pătrund în zonele comune ale casei pentru a întâlni tot felul de situații care mai de care mai surprinzătoare, datorită ciudăţeniilor diverse ale celor cu care locuiam. Dacă mă uit în urmă, a fost o perioadă plină de momente de aur dar și de situații absurde. Serile de cină în grup, pe care le aveam mereu în intervalul joi – duminică, se transformau de cele mai multe ori în petreceri monstruoase.“

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *