Aranjeaza masa cu gust

Fie că ai musafiri, fie că sunteţi doar voi doi, aranjează masa elegant și vei face o impresie foarte bună.

Jos cu faţa de masă

În locul feţei de masă tradiţionale, aşterne un şervet lung de mătase pe mijloc, chiar dacă atârnă capetele și în afara mesei. Aspectul va fi mult mai modern decât dacă păstrezi clasica textilă de la mama.

Aprinde atmosfera

Lumânările sunt cam singura posibilitate, aşa că ai nevoie de câteva aşezate pe mijlocul mesei. Flacăra care pâlpâie va crea o atmosferă mai presus de cuvinte. Însă pentru a arăta special, pune lumânări de diferite mărimi. Pentru un plus de efect, foloseşte lumânări transparente în nuanţe palide, nu clasicele lumânări albe.

Reguli de eticheta la masa

Puterea scriiturii

Achiziţionează-ţi hârtie texturată fină, în culori palide, pe care poţi imprima meniul pe care urmează să-l serveşti. Dacă vrei ceva şi mai original, poţi alege să scrii de mână pe ceva neobişnuit, de exemplu pe frunze. Înainte ca invitaţii să sosească, foloseşte un marker auriu sau argintiu pentru a inscripţiona meniurile.

Un plus de efect

Cumpără-ţi globuri de sticlă (sau plastic) sau mini-lampioane şi agaţă-le cu aţă de pescuit de tavan (cu piuneze). Dacă luaţi masa afară în curte, le poţi agăţa de crengile unui copac.

Cum ar trebui sa arate o masa echilibrata

Look de şapte stele

Masa va avea un aspect sofisticat dacă aşezi nişte platouri fantezie sub farfuriile pe care invitaţii vor servi mâncarea. Nu trebuie să aibă aceeaşi culoare ca şi farfuriile şi nici măcar aceeaşi formă.

Şic şi necostisitor

În foarte multe magazine se găsesc vase din acrilat viu colorate, cu picăţele, dungi sau pătrăţele. Pune-ţi imaginaţia la treabă şi fă o combinaţie veselă.

Ghidul bunelor maniere la masa

Băuturi asortate

Există în supermarket-uri o mulţime de băuturi exotice frumos colorate. Poţi cumpăra câteva astfel încât să poţi prepara câteva cocktail-uri asortate la coloritul mesei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.