Aplicații mobile care te ajută să călătorești mai ușor

Nu am mai trăit până acum niciun an cum a fost 2020, mai ales din perspectiva posibilității sau mai degrabă imposibilității de a călători. Însă, în ciuda incertitudinii care se manifestă iarăși privind pandemia de coronavirus și restricțiile ce vor reveni, nu vom renunța să ne facem planuri de vacanță. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, vom putea alege, un punct de pe hartă, indiferent cât de departe sau aproape este, și ne vom bucura de noutatea și farmecul lui.

Apropo, dacă îmi permiteți să fiu puțin nostalgică având în vedere vremea de afară, realizați că părinții, și mai mult bunicii noștri au trăit epoci întregi în care nu aveau libertatea de a călători? Noi cei care nu am experimentat acest tip de limitare, avem impresia că numai câteva luni în care nu putem ieși din țară sunt cumplite. Poate acest gând ne ajută să avem răbdare și să așteptăm cu și mai multe speranțe următoarea călătorie.În care ar putea să ne fie mult mai simplu, dacă am avea cu noi, chiar în telefonul nostru indispensabil, câteva aplicații perfecte pentru călătorii…

aplicatii mobile calatorii

Călătorește în siguranță

Nu puteam să începem cu o altă aplicație, dat fiind contextul global în care ne aflăm. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziție cetățenilor români care călătoresc în străinătate  aplicația pentru telefoane mobile inteligente Călătorește în siguranță care ne permite să:

  • aflăm informații despre țara de destinație: condiții, recomandări și alerte de călătorie, misiuni diplomatice românești în țara unde călătoresc;
  • fim alertați în cazul în care apar situații speciale;
  • alertăm cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență;
  • aflăm rapid procedurile în cazul unor incidente sau alte informații utile.

Calatoreste in siguranta

Momondo

O aplicație extrem de utilă care te ajută să cauți bilete de avion, dar și de cazare. Interfața sa simplă și foarte ușor de accesat face din Momondo una dintre cele mai folosite aplicații pentru călătorii. Te ajută să găsești zboruri lowcost, cât și cele de linie.

Momondo

Citește și: Cel mai cool nou smartwatch de fitness

XE.com

Nu prea ne mai gândim la conversiile valutare, mai ales de când Euro a devenit cea mai uzitată monedă din toate timpurile, însă, dacă faci câteva calcule simple, contează mult pentru ușurința cu care plătești, dar și pentru buzunarul tău. Așadar, XE.com te poate ajuta să faci conversii rapid atunci când ești la cumpărături sau când vrei doar să îți calculezi nota de plată de la restaurant.

XE.com

Trailwallet

Aceasta este aplicația care mă salvează pe mine de la fi bakrupt după fiecare călătorie: e suficient să adaugi bugetul stabilit în aplicație și, în funcție de cursul valutar, să afli de câți bani ai nevoie pentru o zi în țara în care te afli. E de parcă ai avea un contabil personal care vine cu tine, nici nu îi simți prezența, dar te ajută să iei cele mai bune decizii: introducând pe segmente precum mâncare, cazare, transport, toate cheltuielile tale. Ca să nu te mai ia valul și să intri într-un magazin Zara din Malaga, în plin sezon de reduceri și, condusă de demonul shopping-ului, să cheltui tot ce ai, chiar și ce trebuia să îți asigure mâncarea în toate zilele de vacanță. A rămas o amintire amuzantă, totuși…

TrailWallet

Sygic

Este practic un sistem de navigație GPS ce nu necesită legătură de date. Trebuie doar să descarci hărțile penru țările în care intenționezi să călătorești, se conectează facil la sateliți și îți arată locurile unde sunt benzinării, restaurante, hoteluri. Este foarte util în sate ceva mai mărginașe sau pe insule. Grecia here we come!

HopStop

Dedicată transportului public, îți oferă o hartă în funcție de traseele autobuzelor și metrourilor a aproximativ 600 de orașe din întreaga lume și funcționează fără probleme chiar și când nu ai acces la WI-FI, nefiind nevoie să îți actualizezi mereu locația.

Nu cred că are rost să mai detaliez cât de folositoare sunt aplicațiile cu care deja ne-am obișnuit de câțiva ani dar care oricât de banale ar fi devenit, nu și-au pierdut încă importanța, cum ar fi: Google Translate, Whatsapp (cea mai facilă și mai sigură aplicație prin care poți păstra legătura cu prietenii și familia), Google Arts&Culture (ai acces la povești și informații din peste 1.800 de instituții culturale și locații gastronomice din 80 de țări, intrarea ta online în orice muzeu sau galerie din lume), Google Lens (ții camera telefonului îndreptată spre numele unei străzi, către o mașină vintage, o ținută dintr-un magazin, un meniu sau chiar către plantele dintr-o grădină botanică, iar Google Lens te ajută să afli mai multe despre ținta cu pricina), Google Assistant (un fel de asistent personal care îți oferă informații despre locuri, oameni, obiecte, la ce oră este programat următorul zbor, cum traduci o frază în flamandă, disponibil în peste 30 de limbi, șamd), Google Maps (renumit pentru abilitățile sal offline).

Citește și: Voiaje inspirate de romanele noastre preferate

FOTO: UNSPLASH/ PR

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.