Antalya – Orasul lui Alaaddin

By  | 

Te si vad… langa piscina turcoaz si fara de sfarsit, intinsa princiar pe un sezlong comod, protejata de o palarie cu boruri hollywoodiene si sorbind dintr-un Cosmopolitan.

Mesele sunt irezistibile! Cand o sa zaresti zecile de feluri de salate, branzeturile frantuzesti care nu se cearta deloc cu cele locale, bolurile cu masline verzi, negre, mov, maro, umplute sau presarate cu mirodenii, tocanitele si fripturile mirositoare, baclavalele cu miere dulce, cura ta se va duce pe apa sambetei.

Noroc cu banda de alergat din sala de fitness sau cu terenul de tenis inconjurat de palmieri! Ei, dar in ciuda renumelui ei pentru vacante lenese, Antalya are destule de oferit din punct de vedere turistic. Sa zicem ca ajungi in Alanya. Candva, aici era Coracesium, un orasel descoperit de niste pirati, si cucerit apoi de Alaaddin Keykubat.

Castelul lui se afla si azi sus, la 250 de metri deasupra marii, inconjurat de un zid de 6 km, cu 140 de turnuri de veghe. Pe drumul cel ingust care duce la ruinele lui, o sa intalnesti o seama de restaurante si cafenele. Turnul rosu, o alta atractie a zonei, poate fi vazut din orice colt al orasului. A fost construit ca sa apere „portul” sultanului, pe care il poti vizita inchiriind o barcuta. Pentru zece euro, o sa mergi de-a lungul peninsulei stancoase si o sa vezi trei pesteri mici: a indragostitilor, a piratilor si… una fosforescenta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *