Anna Karenina (VIDEO)

By  | 

Anna Karenina e noua adaptare cinematografica in viziunea indrazneata a regizorului Joe Wright, aclamat pe plan international pentru filme precum "Atonement" si "Pride and Prejudice".

Adaptat dupa romanul lui Lev Tolstoi de catre Tom Stoppard, laureat cu Oscar pentru "Shakespeare in Love", filmul marcheaza a treia colaborare a regizorului Joe Wright cu actrita Keira Knightley, nominalizata la Oscar, precum si cu producatorii Tim Bevan, Eric Fellner si Paul Webster.

Povestea care a traversat vremurile exploreaza puterea de a iubi. Suntem in 1874, in societatea inalta din Rusia imperiala.

Plina de viata, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-si doresc contemporanii sai: este sotia lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang inalt caruia i-a nascut un baietel, iar statutul sau social este unul la care altii doar pot visa.

Dupa ce primeste o scrisoare de la fratele sau, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roaga sa vina sa-l ajute sa-si salveze casnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleaca la Moscova.

Pe drum face cunostinta cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul sau, galantul ofiter de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Cand Anna ii este prezentata lui Vronski, intre cei doi se produce o atractie instantanee care nu poate, si nici nu va fi ignorata.

La casa Vronski vine in vizita si cel mai bun prieten al lui Oblonski, Levin (Domhnall Gleeson), un mosier cu o sensibilitate deosebita, care e indragostit de Kitty (Alicia Vikander), sora mai mica a lui Dolly, pe care o cere de sotie, dar Kitty nu are ochi pentru el, ci pentru Vronski.

Devastat, Levin se intoarce la mosia lui de la Pokrovskoie, unde se afunda in munca. Kitty ramane si ea cu inima franta cand, la marele bal, vede ca Vronski e indragostit de Anna, care, desi e maritata, ii intoarce atentiile tanarului. Anna incearca sa-si recapete echilibrul intorcandu-se val-vartej acasa, la St. Petersburg, dar Vronski vine dupa ea. Incearca sa reia rutina familiala, dar gandul la Vronski o tulbura necontenit.

Cei doi isi dau frau liber sentimentelor si au o relatie care va scandaliza inalta societate din St. Petersburg. Karenin se vede pus intr-o situatie inadmisibila, asa ca e obligat sa-i dea un ultimatum sotiei sale. In incercarea ei de a-si gasi fericirea, Anna ia decizii care vor sfarama poleiala unei societati obsedate de propria imagine, si care vor avea consecinte pe cat de romantice, pe atat de tragice asupra vietii ei si a celor din jurul sau.

  • Regie: Joe Wright.
  • Distributie: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Alicia Vikander, Olivia Williams, Emily Watson.
  • Drama Anna Karenina, distribuita Ro Image 2000, va avea premiera in Romania in 14 decembrie 2012.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *