5 cele mai frumoase idei DIY, pentru un apartament de vis

Atunci când vine vorba despre amenajarea casei, dorința de a ne exprima stilul individual prin decorul interior poate rămâne neîndeplinită. Magazinele de mobilă și decorațiuni fabrică obiecte în serie, iar adesea devine imposibil să găsești un model care să-ți fie pe plac. Însă proiectele DIY (do it yourself – fă-o chiar tu) sunt aici să îți vină în ajutor! În rândurile ce urmează, vei găsi cinci dintre cele mai frumoase idei DYI pentru un apartament de vis.

Fă-ți propria tăblie de pat

Atmosfera din dormitor trebuie să inducă relaxare și calm, pentru ca tu să poți intra în starea necesară somnului. În plus, pentru ziua aceea leneșă de weekend, îți trebuie un cadru super comod și primitor. Îl poți obține cu o tăblie de pat DIY, iar acest tip de tutorial este printre cele mai ușor de găsit și urmărit! 

Ai nevoie doar de un placaj, tăiat la dimensiunile măsurate de tine, material pentru umplutură, câțiva metri de textil la alegere și câteva instrumente. Le poți procura pe toate dintr-un magazin de profil, și, în câteva ore, vei avea parte de un pat demn de dormitoarele regale!

Creează un colț de lectură

Cititul unei cărți te poate transporta într-o lume nouă, plină de posibilități, pe care o accesezi prin simpla parcurgere a unui text. Iar spațiul în care să poți face acest lucru este foarte ușor de obținut! 

Rezervă unul dintre colțurile din living sau din dormitor pentru a crea un colț intim de lectură. Amplasează un fotoliu sau o grămadă de perne mici și mari chiar pe podea, alături de o măsuță de cafea de la Som Product și o lampă. Adaugă cărțile de pe lista de citit, o ceașcă de cafea sau ceai și spune bun venit relaxării!

Vopsește un perete accent

Vrei să schimbi look-ul unei încăperi, dar nu poți investi într-o reamenajare completă? Nicio problemă! Poți oferi o nouă înfățișare casei tale dacă folosești pereții drept spațiu de decor. Alege un singur perete dintr-o încăpere și vopsește-l într-o culoare accent, care să „spargă” monotonia albului clasic și neutru.

Decorează cu stickere decorative

Nu vrei să modifici culoarea pereților sau locuiești într-un apartament închiriat și nu poți face modificări majore? Ei bine, atunci apelează la niște stickere decorative, care pot crea decoruri extraordinare, ușor de îndepărtat. 

Ai de ales dintre o sumedenie de texturi, modele și palete de culori, cu ajutorul cărora poți crea imagini geometrice, peisaje, sau forme grafice. Stickerele decorative sunt o alegere excelentă și pentru amenajarea dormitoarelor de copii, ale căror gusturi se schimbă de la un an la altul.

Reutilizează un bec ars drept vază pentru flori

Nu arunca becul atunci când se arde, pentru că el mai poate avea un rol – acela de vază pentru flori. Tutorialul DIY care te învață să transformi vechea sursă de lumină într-un obiect decorativ este simplu și listează drept materiale necesare doar trei obiecte. 

Ai nevoie de un patent, cu ajutorul căruia să desfaci dulia și să îndepărtezi resturile din interior, de o tijă de aluminiu pe care să o modelezi în jurul becului și… de un bec ars! Adaugă apă și câteva fire de flori, iar natura îți va zâmbi din interiorul casei tale!

Un apartament de vis nu trebuie să însemne o investiție majoră în amenajare și decorare. Poți obține spațiul perfect pentru tine dacă te implicit activ în decorul casei tale, iar proiectele DIY sunt cea mai bună soluție! Acum, nu mai rămâne decât să îți urăm spor la treabă!

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.