Amenajarea bucătăriei-idei şi sfaturi utile pentru un spaţiu funcţional

Se spune că bucătăria este inima unei locuinţe. Este acel loc în care îţi începi ziua, pentru pregătirea micului dejun, ori ţi-o închei, în jurul mesei, la cină. Bucătăria este colţişorul unde se întâmplă magia. Aici pregăteşti bunătăţile pentru Crăciun, ori simpla cafea pe care o savurezi dimineaţa.

Este imposibil să nu păşeşti în acest spaţiu, având în vedere că aici se găseşte mâncarea. Gândeşte-te doar de câte ori deschizi frigiderul într-o zi obişnuită. Aşadar, nimeni nu poate contesta că bucătăria nu are un rol important. Indiferent dacă ai o bucătărie mare, cu toate facilităţile, ori una de dimensiuni mai mici, aceasta trebuie să fie practică.Pentru o bucătărie funcţională, alegerea zonelor de lucru este un aspect esenţial. În felul acesta vei organiza mult mai bine spaţiul dedicat gătitului (locul unde este amplasat aragazul), zona pentru spălat (maşina de spălat vase şi chiuveta), dar şi zona de depozitare (frigiderul). Distanţa dintre ele trebuie să îţi permită să te poţi desfăşura, fără să te loveşti de mobilier.

Aşadar, în cazul în care vrei să îţi transformi bucătăria într-un spaţiu confortabil, util şi organizat, iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos!

Electrocasnicele

Având în vedere că achiziţionarea electrocasnicelor implică o investiţie, este bine să stabileşti de la început care este bugetul alocat pentru acestea, ce dimensiune ar trebui să aibă, dar şi care va fi rolul lor.

Practic, decât să cumperi ceva, iar apoi să regreţi, mai bine îţi faci un plan bine pus la punct. Dintr-o bucătărie nu ar trebui să lipsească frigiderul, cuptorul şi plita. Bineînţeles, există alte numeroase electrocasnice care îţi pot fi de folos (expresorul de cafea sau prăjitorul de pâine), însă totul depinde de banii pe care vrei să îi investeşti şi de spaţiul de care dispui.

În cazul în care eşti în căutarea unui frigider bun, la preţuri avantajoase, în această perioadă există numeroase oferte la frigidere Arctic. De asemenea, preţurile sunt destul de scăzute şi în cazul cuptoarelor. Aşa că, nu îţi mai rămâne decât să te decizi în privinţa modelului.

Mobila de bucătărie

Uneori, poate fi destul de dificil să alegi mobilierul de bucătărie. Poţi să optezi între mai multe modele, culori şi materiale. Pentru a îţi fi mai uşor să alegi, trebuie să stabileşti dacă mobilierul va fi o investiţie pe termen lung sau scurt.

În cazul în care vrei ca acesta să se menţină în condiţii bune mult timp, raportează-te la materialele rezistente şi la finisajele de calitate. De asemenea, dacă mobilierul va fi făcut pe comandă, este bine să te documentezi înainte de a alege o firmă de încredere. Nu de alta, dar vrei ceva care să coincidă cu aşteptările tale, nu?

Dacă dispui de mult spaţiu, ia în calcul mobila de bucătărie în care pot fi incorporate electrocasnicele. Există numeroase modele de frigidere Arctic la ofertă, care se integrează perfect în mobila de bucătărie, oferind un aspect elegant întregului ansamblu.

Spaţiile de depozitare şi corpurile de iluminat

Într-o bucătărie, la fel ca în toate celelalte camere ale locuinţei, corpurile de iluminat şi spaţiile de depozitare sunt importante. Aşadar, poţi alege între iluminatul general, cel de lucru sau direcţionat şi iluminatul decorativ.

Spaţiul lipsit de lumină nu este foarte primitor. La bucătărie poţi opta pentru o bandă LED montată în zona locului unde este masa, ori a blatului unde se prepară mâncarea. De asemenea, există numeroase hote care au lumini incorporate. Ia în calcul şi lumânările decorative. Ele creează un cadru romantic, perfect pentru serile de weekend în care vrei să te relaxezi, savurând desertul preferat.  

În plus, în cazul depozitării, optează pentru cea pe verticală şi alege dulăpioarele înalte şi înguste, pentru a nu ocupa mult spaţiu.  

Amenajarea unei bucătarii funcţionale, dar şi frumoase, nu este o activitate imposibilă, dacă ţii cont de sfaturile prezentate mai sus. Modul în care arată acest spaţiu este important, mai ales pentru că mulţi oameni petrec destul de mult timp în bucătărie. Alege strict electrocasnicele pe care le foloseşti şi investeşte banii într-un mobilier de calitate.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels


Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.