Amenajare hol. Idei pentru o locuință în pas cu trendurile

În prezent, holul reprezintă mai mult decât o simplă cale de a trece dintr-o cameră în alta. Un hol amenajat într-un mod inedit poate declanșa diferite stări de spirit, de la relaxare la energie, oferind posibilități multiple de a crea diverse spații de depozitare. Simultan, holul poate reprezenta o pânză pe care se pot dispune opere de artă, care atrag atenția și conturează un spațiu echilibrat, plăcut din punct de vedere estetic.

Delta Studio v-a pregătit un material în care se prezintă idei în materie de amenajare hol, pentru a vă crea o locuință de vis și pentru a vă utiliza spațiul la potențial maxim.

Amenajare hol – Tonalități neutre pentru senzația de spațiu amplu

Prin utilizarea unei scheme cromatice neutre, se poate crea cu succes iluzia de spațiu mai mare, mai luminos și aerisit în cadrul unui hol de dimensiuni mici. Maximizați cantitatea de lumină naturală prin vopsirea pereților în alb, prin utilizarea unei oglinzi mari și a unor piese de mobilier a căror nuanță se completează perfect cu nuanța pereților.

Amenajare hol – Contraste de culori

Pentru o atmosferă mai dramatică și interesantă, luați în considerare intercalarea nuanțelor închise cu o schemă cromatică deschisă. În cazul în care culoarea închisă aleasă pentru hol pare că îngustează spațiul, optați pentru instalarea unor corpuri de iluminat cu pandantiv sau a unor spoturi, strategic amplasate pentru a crea iluzia de spațiu amplu și liber. O nuanță închisă de verde sau gri reprezintă opțiuni de actualitate în amenajarea spațiilor de hol.

Amenajare hol – Accente colorate

Dacă vă surâde ideea de a experimenta cu diverse culori puternice, vii, dar amenajarea unui întreg spațiu este un pas prea mare, atunci introducerea unor astfel de culori sub forma unor elemente de accent reprezintă soluția perfectă. De exemplu, un cuier înalt de culoare roșie, o măsuță elegantă într-o nuanță de verde închis sau câteva piese de artă moderne conturează un spațiu echilibrat și de bun gust.

Amenajare hol – Tapet vintage, pentru o atmosferă atemporală

Tapetul în stil vintage reprezintă o opțiune care rezistă în fața trecerii timpului. Acesta se potrivește perfect într-o locuință amenajată în același stil. Se recomandă utilizarea unui astfel de tapet în holurile unde există lumină naturală în abundență. În mod surprinzător, tapetul cu modele de dimensiuni mici este mult mai indicat pentru holuri decât tapetul cu modele de dimensiuni mari.

Amenajare hol – Pardoseală cu modele geometrice

Dacă vă doriți să creați o atmosferă elegantă și contemporană în cadrul holului dumneavoastră, vă sugerăm să luați în considerare utilizarea unor placi de pardoseală cu modele geometrice. Acest design inteligent creează iluzia de spațiu amplu.

Amenajare hol – Soluții pentru depozitare

Există multiple opțiuni atractive și practice pentru maximizare soluțiilor funcționale de depozitare în hol, în cazul în care acest aspect reprezintă o prioritate pentru dumneavoastră. O băncuță elegantă cu spațiu de stocare pentru încălțăminte sau un cuier de perete cu design inedit, sunt doar câteva exemple excelente. Decorați restul spațiului cu flori și piese de artă.

Amenajare hol – Puncte focale, evidențiate cu ajutorul luminii

În cazul în care holul dumneavoastră beneficiază de un plafon înalt, creați un punct focal impresionant și accentuați-l cu ajutorul unor corpuri de iluminat strategic poziționate. Dacă vă caracterizează stilul de design tradițional, atunci puteți opta pentru utilizarea unui candelabru. Important este să îndeplinească același scop menționat anterior.

Amenajare hol – Luați în considerare și ușa de exterior

Cu toții suntem foarte atenți la culoarea și aspectul ușilor de exterior, dar la fel de important este aspectul acestora și pe partea de interior. Un design modern, inedit al fațadei din interior poate reprezenta elementul cheie pentru crearea unui hol de vis.

Amenajare hol – O schemă monocromatică de design

O combinație cromatică ce nu dă greș niciodată în materie de amenajări interioare este alb-negru – simplu și elegant. Când utilizați o schemă monocromă în cadrul unui hol, se recomandă albul ca și culoare predominantă, cu mici adaosuri de negru.

Amenajare hol – Nuanțe de albastru

Pentru a crea o atmosferă relaxantă în cadrul holului dumneavoastră, puteți utiliza câteva tonuri diferite de aceeași culoare. După cum bine știm, albastrul îndeplinește cu succes scopul menționat. Se poate utiliza o nuanță mai deschisă pentru pereți și o nuanță închisă pentru uși sau pardoseală, fie că folosiți parchet stratificat sau laminat.

Amenajare hol – Galerie de artă

Într-un hol de culoare albă, se pot afișa multiple fotografii de familie, amintiri și piese de artă de la diverși pictori. Astfel, se va construi un hol personalizat și prietenos.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.